Фестивал на лавандулата - Карлово - Карлово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
23
Фестивал на лавандулата - Карлово
ДАТА: 23 Юни 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на лавандулата - Карлово

В двора на Патева къща, в Карлово самодейци ще изпълнят ритуала “Еньова буля”. Всички гости се подканват да преминат през специално изработен Еньов венец за здраве. Ще бъде направена възстановка на “Жътва на лавандула”.

След това живелите и гостите на града ще получат приветствие от Царица Роза и Лавандуловата фея. Посетителите ще могат да дегустират обредни питки с мълчана вода, продукти от лавандула и роза.

След това можете да се включите в обиколка, беседа и демонстрация на извличане на лавандулово масло в Патева къща. Предвидена е и лектория – практични приложения на някои от етерично – маслените продукти. След това всички желаещи могат да се хванат на празнично хоро на площад “Васил Левски” – пред Патева къща.


От 10:30 часа ще започне Лавандуловото шествие, което ще мине през центъра на града. Предвидена е и богата фолклорна програма  В 11:00 часа ще е  Фолклорната плетеница. На площад „20-ти юли” ще се вихрят танци, ще се пеят песни и ще бъдат пресъздадени различни обичаи от фолклорни състави. 

В 19:00 часа започва и празничната забавна програма на пл. „20-ти юли”!

Коментирай
Други събития
Юни
02
121 години - Празник на Розата 2024
Празници на града Казанлък, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин