Фолклорен извор - национален фолклорен фестивал 2015 - Свищов, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
07
Фолклорен извор - национален фолклорен фестивал
ДАТА: Oт 07 Август 2015 до 10 Август 2015 МЯСТО:
датата все още не е потвърдена
Добави в календара
Фолклорен извор - национален фолклорен фестивал
Източник: ОС на събитието

Националният фолклорен фестивал с международно участие "Фолклорен извор" се провежда през месец август в село Царевец, община Свищов. Организатори на събитието са народно читалище "Светлина - Царевец 1927", община Свищов и кметството на село Царевец. Българското национално радио и националната фолклорна телевизия "Фолклор тв" са партньори на събитието.


Целта на фестивала е съхраняване, популяризиране и развитие на народното песенно и танцувално творчество на България, представяне пъстротата на българското фолклорно изкуство и предаване живото нематериално културно наследство на българина, участващо в изграждането на идентичността ни. Утвърждаване присъствието на фолклорното танцово и песенно изкуство в съвремения живот и предоставяне възможност на многобройните колективи за обществено признание.


Насърчаване приемствеността на младото поколение и приобщаване на различните социални и възрастови групи от населението към активно общуване с фолклора. Утвърждаване на фестивала като значимо събитие в национален мащаб и културния календар на община Свищов, стимулиране на културния туризъм в региона.


Третият фолклорен фестивал „Фолклорен извор 2014” ще се проведе на 7, 8, 9 и 10 август 2014 г. Информация и документите за участие за Националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор 2013” може да получите на електронния адрес на община Свищов - тук, раздел „Култура“, както и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин