Форум за българско вино DiVino.Taste - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
17
Форум за българско вино DiVino.Taste
ДАТА: Oт 17 Ноември 2017 до 19 Ноември 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Форум за българско вино DiVino.Taste

Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!


И през този ноември София се превръща във винена столица на България. Седмото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste ще се проведе от 17 до 19 ноември 2017 година. DiVino.Taste отново ще е в Националния дворец на културата, но този път в зали 7, 8, 9.


Независимо дали сте винен познавач, ценител или просто ентусиаст, ще имате възможност да се запознаете с хората, които създават най-добрите вина в България. DiVino.Taste ще ви помогне да откриете повече от 400 вина от над 60 български изби и да се ориентирате в огромното предлагане на пазара.


Заедно с изложбената част и тази година, DiVino.Taste ще предложи богата програма от майсторски класове и лекции. Ще бъдат представени известни в целия свят винарски региони, като Бургундия и Шампан във Франция, както и по-слабо познатата Унгария. Ще бъде посветено подобаващо внимание и на един град у нас, дал името си на винен сорт, а и нещо повече – Мелник.


По време на DiVino.Taste, винените изследователи и професионалисти ще говорят по важни и интересни теми, подкрепени от дегустации на подбрани бутилки, повечето от които е невъзможно да се опитат на друго място в България.


51928


Още след първото издание, през 2011, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти, да научат повече за отделни подзони или сортове и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено.


Освен да дегустират огромното разнообразие от вина, посетителите ще имат възможност и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени, благодарение на партньорите ни от Casavino.


Билети могат да бъдат закупени за един, два или всичките три дни на за изложението. Майсторските класове са с билети, а закупилите поне един майсторски клас или лекция имат достъп и до изложението за трите дни.


Повече информация за събитието може да намерите ТУК.
Подробна програма на DiVino.Taste 2017 може да видите ТУК.

Билети за изложението, курсовете и майсторските класове могат да бъдат закупени онлайн,
на преференциални цени до 14 ноември ТУК.


Заповядайте на 17, 18 и 19 ноември в НДК в София, за да се срещнете с най-доброто българско вино и хората, които го създават!


***


Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017


За седмото си издание DiVino.Taste отново предлага богата програма от майсторски класове. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България.


52087


Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Мелник е име едновременно на един от най-емблематичните ни градове и на винен сорт, който има потенциал да се превърне в икона за България. Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на мелник, сортът ендемит от Югозападна България. Това е и най-топлият винарски край на страната. Мелник отдавна е прочут сорт, за който обаче се знае много малко. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт.


Билети за майсторският клас може да закупите ТУК.


52088


Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от рек. 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.


Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията.


Най-големият форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София. Пълна програма на DiVino.Taste може да намерите ТУК.


***


DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони


Още от създаването си, преди седем години, една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина. DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски класове и лекции, посветени на известни винарски региони и стилове.


52328


Да представи прочутото порто, у нас пристига португалецът Пауло Ръсел Пинто от Института за вината на Порто и Доуро. Порто или портвайн се отнася до онази категория сладки ликьорни вина, за които все още се знае сравнително малко. А сладките вина от долината на река Доуро в Португалия наистина разкриват една нова вселена от вкусове. По време на майсторския клас ПОРТО – ДРУГОТО ИМЕ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО, ще бъдат дегустирани вина, внесени специално по този повод.


52329


Унгария е друга известна с вината си дестинация, която обаче остава все още малко позната у нас. Тазгодишното издание на DiVino.Taste отправя един по-задълбочен поглед към унгарските вина, заедно с Агнеш Немет – дългогодишен издател и организатор на списанието и изложението VinCE в Будапеща. По време на майсторския клас УНГАРИЯ – МАЛКО ПОЗНАТА И МНОГО НЕОЧАКВАНA ще бъдат дегустирани едни от най-интересните вина на съвременната унгарска винена индустрия. Ще бъдат представени великолепни бели, емблематични червени, пенливи и благородно сладки вина.


52330


За DiVino.Taste 2017 в София пристига и Алберто Дзенато – собственик на Zenato и второ поколение уайнмейкър. Избата се намира край красивото езеро Гарда в Северна Италия и притежава силна връзка с богатата местна история и култура на областта. По време на майсторския клас С ДУША ОТ ЛУГАНА И СЪРЦЕ ВЪВ ВАЛПОЛИЧЕЛА ще се запознаем отблизо с със сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета, както и с ненадминатото амароне Дзенато.


Билети за най-големия форум на българското вино може да се закупят онлайн ТУК. 


***


Рекордно слаба реколта очакват в Европа
България е сред страните с ръст през 2017, очаквайте най-новата продукция на DiVino.Taste 2017!


Европа е изправена пред най-слабата си реколта от 1945 г.! По предварителни данни на Европейската комисия се очаква спад от 14% спрямо 2016 г. и дори спрямо средните нива през последните пет години.


52473


Основни причини за историческия отрицателен рекорд са измръзванията във Франция през април, изключителната суша в Италия и горещините в Испания. И трите страни оформят челната тройка, не само в Европейския съюз, но и в света. И тази година Италия запазва мястото си на световен производител №1 (40 млн. хектолитра), следвана от Франция (36,9 млн. хектолитра) и Испания (36,8 млн. хектолитра). Има и европейски страни, които отбелязват ръст на реколта 2017, като Португалия (6,6 млн. хектолитра), Румъния (5,3 млн. хектолитра), Австрия (2,4 млн. хектолитра) и дори България (1,4 млн. хектолитра). За да се уверите лично в качествата на вината у нас, заповядайте на DiVino.Taste 2017! До седмото издание на най-големия форум на българското вино остава точно седмица. Повече от 70 изби от България ще представят най-новата си продукция, а посетителите ще имат възможност да разговарят с хората, които създават българското вино.


52475


Вижте програмата на DiVino.Taste 2017 тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин