Изложба живопис и графика „Път на младите“ в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
29
Изложба живопис и графика „Път на младите“ в Пловдив
ДАТА: Oт 29 Март 2017 до 25 Април 2017 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба живопис и графика „Път на младите“ в Пловдив

След Фотографската изложба от конкурса "Път на младите", културен център „Бялата къща“ ще представи на 29 март, в 18:30 часа четирима от финалистите в раздел "Изобразително изкуство".


Най-младият участник е Богдан Върбанов, който е ученик в НХГ "Цанко Лавренов " - град Пловдив, но с богата творческа биография и впечатляваща реалистична живопис.


Емануил Ангелов е бакалавър в Националната художествена академия, специалност "Живопис". Той впечатли журито на конкурса с експресивните си платна. В изложбата авторът ни показва още страни на таланта си в последните си акварели.


Калина Миланова е завършила специалност "Изобразително изкуство" в СУ "Климент Охридски". С много участия в изложби в България и извън страната, с афенитет към пърформанса. Авторката непрекъснато експериментира и търси отговори, използвайки езика на графиката. В тази изложба ни представя малка част от философските си размисли в дигитални отпечатъци.


 Христомир Великов е възпитаник на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалности "Изобразително изкуство" и "Скулптура". Работи в областта на живописта, скулптурата и интериорния дизайн. Изящната нежност и мистичност на влюбената жена са го вдъхновили за живописните платна в изложбата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин