Френска приказка - филм на режисьорката Аньес Жауи - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
18
Френска приказка - филм на режисьорката Аньес Жауи
ДАТА: 18 Септември 2014 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Френска приказка - филм на режисьорката Аньес Жауи
Източник: СФФ

На кино и онлайн Day & Date – изборът е Ваш! Арт Фест, Дом на киното и Netcinema.bg представят „Френска приказка”
на режисьорката Аньес Жауи. За първи път в България филм ще се разпространява едновременно на кино и онлайн!


Датата е 19 септември! Един експериментален подход в киноразпространението има за цел да предложи на зрителите на независими европейски филми възможност да ги гледат навсякъде!


След успеха на премиерата на „Френска приказка” (Au bout du conte) в Испания в средата на месец юни, проектът Streams Day & Date продължава „пътешествието” си в европейските държави. От 27 юни романтичната комедия на Аньес Жауи беше пусната едновременно на кино и в системата на Video-on-Demand във Великобритания и Ирландия, в сътрудничество с Curzon Artificial Eye и Curzon Home Cinema.


Идва ред на България и благодарение на съвместните усилия на Арт Фест и Netcinema.bg, „Френска приказка” ще се срещне със своите зрители от 19 септември – на кино и онлайн!


Съдба или каприз на случайността?!...
Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечатае за Принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали. Близките на Лора и Сандро също се борят със своите проблеми и попадат в много комични ситуации, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността...


На 18 септември от 20.00 часа в Дома на киното е предвидена една ексклузивна предпремиерна прожекция на „Френска приказка”, на която ще присъства операторът на филма, българинът Любомир Бакшев, който от години живее и работи във Франция.


Във филмографията му фигурират и най-новите филми на Джули Делпи („Два дни в Ню Йорк”, „Skylab”, „Два дни в Париж”), както и филми на Абделатиф Кешиш, Фолкер Шльондорф и много други.


Зрителите на тази специална прожекция ще бъдат посрещнати от Консултант по Съдбата, в готовност да върне романтично-приказното настроение с изненади и предизвикателства... Подробности ще научите, когато се появите на кино в Дома на киното на 18 септември – заповядайте в 19.30!


От 19 септември първите 10 зрители, които гледат филма в www.netcinema.bg, ще получат награди! Streams Day & Date е нов проект, координиран от мрежата EuroVoD. Чрез разпространението на „Френска приказка” този проект се прилага за ПРЪВ ПЪТ в България. Дейностите му са част от подготвителната активност за „Разпространение на европейските филми в ерата на цифровите технологии”, лансирана от Европейската комисия.


Целта е да бъдат включени всички участници и творци на филмовата индустрия, като се провокират нови подходи в разпространението на филми – един от тях е едновременното предлагане на заглавия в киносалоните, в системата Video-on-Demand, на DVD-носители. Идеята е изцяло да се интегрира Интернет в създаването на филмите и да се конструира нов печеливш модел за гледане и разпространение на кино, като за целта се използват „всички възможни екрани”!


Четири европейски заглавия, различни по жанр и националност, ще бъдат разпространени чрез тази система през 2014-2015 година в Испания, Великобритания, Ирландия, Белгия и България.


„Френска приказка” тръгва на екран от 19 септември в Дома на киното, Евросинема и кино „Одеон”  и може да бъде гледан онлайн в Netcinema.bg!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин