Годишна церемония по награждаване на талантливи деца от област Ямбол - Ямбол, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
28
Годишна церемония по награждаване на талантливи деца от област Ямбол
ДАТА: 28 Януари 2015 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Годишна церемония по награждаване на талантливи деца от област Ямбол
Източник: Социална мрежа

Фондация „Енчо Керязов” организира за четвърти път годишна церемония по награждаване на талантливи деца от област Ямбол за 2014 г. Събитието ще се състои на 28.01.2015 г. от 18.30 ч. в спортна зала „Диана”, гр. Ямбол.


Състезателните категории, в които се надпреварват децата са три  - „изкуство”, „образование” и „спорт”. Процедурата по кандидатстване,  номиниране  и избор, както и формулярите за  всяка категория  са публикувани в сайта на фондацията тук и на страницата й във Фейсбук тук, откъдето могат да се изтеглят.


Комисия от седем души, съставена от известни общественици и дейци, разглеждат кандидатурите и избират номинирани и победители в съответните категории. Номинираните получават възпоменателен  плакет  и  официална  грамота. Победителите във всяка една категория се награждават с дизайнерска статуетка, почетен диплом и парична премия. Всички наградени получават допълнителни награди от местни фирми. Присъждат се и наградите „Личност на годината” и „Дарител на годината”.   


По традиция, церемонията по награждаването  представлява  празнична проява, посветена на наградените деца и техните ментори. Тази година тя ще  бъде съпътствана от  спектакъла  „Нощ на звездите”. В него ще вземат участие знаменити циркови артисти, които идват за първи път в България – най–големият клоун на нашето време Давид Ларибле, Италия, най-добрият жонгльор и Гинес рекордьор Александър Кобликов, Украйна, най-титулованите икариенисти днес  Братя Ерани,  Италия, призьорите от Монте Карло Дует Леосвел и Диосмани, Куба, най-търсената украинска вариететна артистка Алла Клища, най-бързите трансформисти в света Дуо Минасови от Русия и др. Едно е безспорно – никой  досега в България, не е събирал толкова известни циркови имена на едно място! Те ще участват в тази гала, заради личното си приятелство с Енчо Керязов и за да подкрепят талантите на Ямбол.


ДАВИД  ЛАРИБЛЕ - Диригентът на смеха, притежателят на „Сребърен“ и „Златен Клоун“ от фестивала в Монте Карло, носителят на наградата за цялостно творчество наред с Чарли Ривър и Олег Попов, най-великият клоун на нашето време!       


Роденият в Италия Давид Ларибле е звезда на най-прочутите циркове в света - американския „Ринглинг”, германския „Ронкали”, швейцарския „Кни”. С играния първо на Бродуей, а след това и в цяла Америка спектакъл „Клоунът на клоуните”, продуцентът на „Калейдоскопът на Барнъм” Кенет Фелд го превръща в първия клоун-звезда! През 1988 г. Давид Ларибле е поканен от принц Рение III на фестивала в Монте Карло, където печели „Сребърен Клоун”, а единадесет години по-късно и „Златен Клоун”, който му е присъден, след като вече е получил Награда за цялостно творчество.


ФРАТЕЛЛИ   ЕРРАНИ - Наградата „Златен Клоун” красноречиво говори за това – колко уникален е номерът на двамата братя Майкол и Гуидо Еррани. Светът никога не е виждал един човек да бъде жонглиран от друг толкова бързо. Мнозина са успявали да превъзмогнат земното притегляне, но никой не го е направил така впечатляващо, както Братя Еррани.


През последните пет години „Фрателли Еррани” могат да се гледат на живо само и единствено в швейцарския национален цирк „Кни“. Заради приятелството си с Енчо Керязов те ще направят ексклузивен реверанс и ще участват в спектакъла „Нощ на звездите”.


АЛЕКСАНДЪР   КОБЛИКОВ - Носителят на Златен медал от фестивала „Циркът на бъдещето” - Париж (2009), на „Сребърен клоун“ от фестивала в Монте Карло (2013) и на Специалната награда от фестивала в Монреал, Канада (2014), единственият жонгльор на планетата, който може да жонглира с четиринадесет топки едновременно. Притежател на два рекорда в Книгата на Гинес.


ДУО ЛЕОСВЕЛ  И  ДИОСМАНИ - Победители от последния фестивал в Монте Карло. „Сребърен клоун“ от фестивала в Монте Карло, първа награда на фестивала в Маси - Франция, първа награда в Латина - Италия, първа награда на фестивала в Албасете - Испания, специална награда на фестивала в Ижевск - Русия. След спечелването на „Сребърен клоун“ Леосвел и Диосмани пишат история за кубинския цирк - това са единствните кубински артисти, награждавани с такова високо отличие.


ДУО  МИНАСОВ - Забравете всичко, което знаете за обличане и събличане! За една минута – петнадесет костюма от различни модни епохи! Виктор и Елена Минасови, най-бързите трансформисти в света. Участници в циркови фестивали, включително и в най-престижните: в Пекин и Москва! През 2008 година на фестивала в Монте Карло тяхната модерна интерпретация на традиционното цирково изкуство впечатлява журито, което ги награждава с две специални награди.


АЛЛА  КЛИЩА -  По време на ТВ шоу през 2013 година тази чаровна украинка успява да завърти 106 обръча едновременно! Алла започва кариера като циркова артистка в екстремния цирк „Флик Флак“. Сладват участия на най-престижните вариететни сцени: "Ронкалли Аполло", „ГОП“, „Палацо“, „Да Капо“, „Най-голямото кабаре в света“ с Патрик Себастиeн... Не само перфектната техника, но и изключителната харизма отличават Алла от останалите артистки в този чисто женски жанр.


"КУИК ХАНДС ПРОДЖЕКТ" -  Единствените участници на европейското първенство, организирано от Международната федерация на магичните общества в съвременната история на българското илюзионно изкуство! Тяхното атракционно шоу ще ви накара да забравите ежедневието и да повярвате поне за малко във вълшебната приказка, която всеки носи дълбоко в себе си. Специално за "Нощ на звездите" към трупата ще се включи Силвия Радулова – мотористката, станала популярна с участието си в предаването "Survaivor".


На церемонията ще бъдат поканени: Президента на Р България, Росен Плевналиев, ресорните министри, отнасящи се до състезателните категории, Председателката на  Българският  олимпийски  комитет  –  г-жа  Стефка  Костадинова, членовете на УС на фондацията, Йордан Йовчев – бивш член на УС на фондацията, видни държавници и общественици от Ямбол и страната, както известни спортисти и популярни интелектуалци, които ще връчат наградите на номинираните деца.


Събитието ще се проведе под патронажа на телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян – член на УС на фондация „Енчо Керязов”. Главен съорганизатор – община Ямбол и лично кмета на гр. Ямбол,  Георги Славов. Основен медиен партньор - Българска национална телевизия. Билети могат да се закупят онлайн или чрез касите в партньорската мрежа на Тicketpro.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин