Годишни награди за Биоразнообразие - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
25
Годишни награди за Биоразнообразие
ДАТА: 25 Ноември 2015 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Годишни награди за Биоразнообразие

За пръв път 5 номинирани политици и общо 68 много силни номинации за тазгодишните награди за биоразнообразие.

Церемонията за награждаването ще бъде в Литературен клуб „Перото“ на 25 ноември 2015 г.
 
Силни номинации и много интересни предложения получи тази година Българска фондация Биоразнообразие, като номинации в 5-те категории на Годишните награди за опазване на биоразнообразието, които всяка година се връчват:

- Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието – 19 номинации
- За най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа – 13 номинации
- Активист за природата – 20 номинации
- Политик с най-голямо внимание към българската природа – 5 номинации
- Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси – 11 номинации

Конкуренцията в отделните категории е сериозна, кандидатурите са равностойни и изборът на най-добрата ще бъде много труден. Надяваме се, че нашето независимо жури, съставено от популярни личности ще успее да избере най-добрите.


Тази година с тази нелека задача се ангажираха: Радослав Парушев (един от най-популярните съвременни български писатели, любим автор на младите, активни българи с романите си „project Dostoevski”, „Отвътре“ и забележителните си разкази), Красимира Величкова (изпълнителен директор на Българския дарителски форум – най-голямото сдружение на дарителски организации в страната, която продължава да мотивира бизнес организации да подпомагат и опазването на околната среда), Ива Дойчинова (легендарен журналист от FM + с активна гражданска позиция, лице на множество социални кампании), Валери Йорданов (български театрален и филмов актьор, участвал в множество филми и театрални пиеси, а режисьорският му дебют филма „Кецове”, засяга темата за застрояването на дивите плажове по Черноморието). Патрон на наградите и председател на журито е Боян Петров (алпинист, зоолог и спелеолог, който в рамките на сто дни успя да изкачи три от 14-те осемхилядници: Броуд Пик, Канчендзьонга и първият българин, изкачил К2 и „Манаслу”.
 
Освен награди на журито, публиката също ще има възможност да избере своите фаворити като за втора година ще гласува чрез фейсбук.
 
Официалната церемония по награждаването на победителите ще се проведе на 25 ноември от 16 ч. в Литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата. Очакват ни много изненади, приятно настроение и вкусна храна от Балкана, произведена в Натура 2000 зони. За качественото музикално настроение на церемонията ще се погрижат Стефан Вълдобрев и Иван Лечев.
 
С медийната подкрепа на Peika.bg.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин