Gourmet Salon Sofia - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
08
Gourmet Salon Sofia
ДАТА: Oт 08 Декември 2016 до 09 Декември 2016 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
Gourmet Salon Sofia

Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016 – Гранд хотел София - пресечната точка на производители и търговци на висококачествени храни, напитки и аксесоари с почитателите на гурме културата и изискания вкус.


На 8 и 9 декември отделете време, вземете приятел или колега, разходете се по жълтите павета и се потопете в уютната обстановка на Гранд хотел София. Всеки ден от 11.30 до 19.30 ч. можете да си подарите празник на сетивата на Gourmet Salon Sofia 2016, като се насладите на изкушенията предоставени от участниците и направите подарък за вашите близки, закупувайки някой от продуктите на преференциални цени.
 
През двата дни на събитието едни от най-изявените български master chef - притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен, ще демонстрират своите уникални умения в областта на висшето кулинарно изкуство и ще привлекат интереса на ценители и професионалисти.

Тази година традиционното предпразнично събитие е ко-брандирано с Rémy Martin  - коняк № 1 във Франция, създаден през далечната 1724 г. от младият лозар Реми Мартен от района на Коняк. От 1937 г. Rémy Martin става официален доставчик на Европейските кралски дворове. Rémy Martin е коняк с изключителен интензитет и сила на аромата, което обяснява първокласните му качества и позицията му на лидер в сегмента VSOP(Very Superior Old Pale)  - коняк, който се произвежда от дестилат отлежал не по-малко от 4 години.

Разказахме ви тази кратка история, за да ви накараме да почувствате финеса на Rémy Martin, под чийто знак ще се проведе поредното издание на Gourmet Salon Sofia 2016.

Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016 ще приема гости на 8 и 9 декември от 11.30 до 19.30 ч. в  Гранд хотел София.


В луксозна обстановка и уютна атмосфера, всеки посетител ще подари на сетивата си неповторимо изживяване и наслада от дегустациите на изискани брандове вина, високоалкохолни напитки и деликатесни продукти на реномирани световни и български производители.

Какво ви очаква на Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016

Естествено, ще стартираме с дегустации от богатата гама напитки на специалния Remy Martin щанд, осигурени от компанията Селектед Брандс Ко/ Леопард Трейдинг. Подвластни на кредото „Животът е кратък, а неустоимите му изкушения, безкрайни“, най-напред ще можете да се насладите на кралския коняк Remy Martin в неповторимите му разновидности – Remy Martin VSOP, Remy Martin XO и Remy Martin  Accord Royal 1738.


Не е нужно да отивате и до остров Барбадос за да опитате най-стария ром в света-Маунт Гей Ром - създаден като напитка през 1703 г. Той ще разлее топлина по вените ви, а ароматът му ще ви пренесе към тихиия залез на окена.
Метакса 12 звезди - класическата кехлибарена напитка с нова елегантна опаковка и стилна визия, ще ви накара да се впуснете в неповторимо приключение, представена от Глобалния амбасадор на марката, изследователя-пътешественик Майк Хорн.


За истинските ценители и познавачи на високия клас сингъл малц уиски, от  дестилерия Брухлади от Шотландия ще ви кажат „наздраве“ с  три специални селекции от остров Айла –  неопушеното Bruichladdich The Classic Laddie, силно опушеното Port Charlotte  и най-силно опушеното сингъл малц уиски в света – Octomore.

В дегустациите на напитките ще се включат и селектирани серии от вината на Анжелус Естейт, Винарна Братанови, Винарска изба Боровица, Изба Карабунар, Винарска изба Братя Минкови, а Винарска изба Домейн Мараш ще представи своята нова гама вина и премиера на ракия “Еркесия”, заедно с италианските деликатеси на фирма Prodex commerce.

На щанда на Rakia SHOP ще  ви предложат да опитате отбрана селекция от сръбски, хърватски и босненски ракии на световно ниво и изненадващите им разновидности от малинова, смокинова, черешова, медовина и ракия от диви круши.

При Биндинг България ще можете да сравните вкуса и направите своя избор за предпочитана марка от предлаганите  висококачествени чешки, немски, белгийски и английски бири.

Представените класни напитки са изкушение, но за всеки ценител на гурмето изисканата храна е основата на насладата. За това ще се погрижат фирми като Вивенда, чиито месни продукти от висококачествено американско говеждо, оригинално японско КОБЕ, млечно телешко и месо от свободно отгледани птици превръщат всяко ястие в празник за сетивата.


Марката Еленко ще представи натурални  деликатеси, произведени по традиционни български рецепти и  лимитирана дивечова серия с уникален вкус.


Du Chef Radichev ще ви изненада със сирене с трюфели.
ЕОС – ЛД Дистрибюшън ще презентира висококачествени деликатеси и непредлагани до момента здравословни артикули.
Фирма Жоси ще ни запознае с висококачествени млечни гурме продукти и ''плитка'' ръчен кашкавал.
Гранд Фуудс ООД ще ви представи висококачествени италиански вина, сирена, паста, зехтини и деликатеси.

Насладата няма да е пълна без ръчно изработените шоколадови произведения на Шоколадова Къща ValentinoChocolatier, на Modica Artisan Chocolates и Meter Chocolate, които обещават да ни направят по-усмихнати и щастливи.

Ще се запознаем и с вкуса на здравословно кафе с екстракт от Рейши – гъба, използвана от древността, известна с множеството си положителни действия върху човешкия организъм, а фирма Bio Way ще ни представят удивителните качества на гъбите шийтаке.
Кипро и Ко – български производител, който притежава собствена татрюферия с агробиологична база в Странджа планин, ще предложат български свежи и замразени трюфели.

Рибните деликатеси и хайвер ще бъдат доставени от компаниите Лобстер Фил и Морски дар.
На щанда на Aegan Gourmet ще се дегустират уникални продукти -  месо от син рак, 100% див рак, варен на пара, ръчно обезкостен, готов за директна консумация. Напълно натурално, без добавки, консерванти и оцветители, непастьоризиран.

Изисканите  сервизи  от фин порцелан, стъкло, кристал, прибори за хранене и аксесоари ще допълнят усещането за лукс. СПТ Инженеринг ще  представи най-висок клас порцеланови и кристални продукти WMS селекция, а фирма Дотел - официален представител на голяма част от старите европейски фабрики за хотелско и ресторантско обзавеждане ще покаже как трябва да изглежда масата на хората с усет за красивото.

Събития в рамките на изложението

Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016 се провежда със съдействието на Евро-Ток България – член на Европейската кулинарна асоциация и официален консултант на Европейска комисия в областта на храните. Евро-Ток България обединява едни от най-изявените master chef, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен, които по време на събитието ще демонстрират своите уникални умения в областта на висшето кулинарно изкуство.

През двата дни на салона, след 13.00 ч., посетителите ще могат да се запознаят с майсторството на кулинарните виртуози от:
-ресторант LaCasaLatina – кубински изкушения и огнени ритми; Представяне на 9.12. – петък 13.00 ч.
-ресторант Petrus - рибни и средиземноморски специалитети; Представяне на 9.12. – петък 15.00 ч.
-ресторант Арбат - руска традиционна кухня; Представяне на 9.12. – петък 17.00 ч.
-ресторант GiroDitalia - италиански гастрономически изненади; Представяне на 8.12. – петък 16.00 ч.

Коледните и новогодишните празници чукат на вратата, а с тях и едно вълнуващо кулинарно приключение с посещение на Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016!

С какво  ще ви изненадаме още на Remy MartinGourmetSalonSofia, ще разберете, когато го посетите
на 8 и 9 декември от 11.30 до 19.30 ч.

Цена на входните билети - 15 лв., които могат да се купят тук или на място.

Подробности за събитието може да намерите и на нашата страница във Фейсбук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин