Happy Birthday JCI Language Cafe Sofia - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
26
Happy Birthday JCI Language Cafe Sofia
ДАТА: 26 Ноември 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Happy Birthday JCI Language Cafe Sofia

Жестовият език става част от езиковите Кафета в София

JCI Language Café празнува втори рожден ден
    


Български студентски съюз на глухите се присъединява към JCI Language Café и така жестовият език става част от превърналото се вече в традиционно ежемесечно събитие за упражняване на чужди езици в София. Първото участие на глухите младежи в езиковото кафе ще бъде на 26.11.2015 г. от 19:00 ч. в сладоледена къща Afreddo (гр. София, бул. „Витоша” 12, ет. 2). По време на събитието всички присъстващи ще имат възможността да научат знаци за думи и изрази на езика на глухонемите.

С включването на жестовия език в JCI Language Café в София ще бъде отбелязан и вторият рожден ден на събитието. През изминалите 2 години са организирани 16 езикови кафета. Практикувани са над 10 различни езика от над 1000 участници. Всяко от събитията се посещава от чужденци, които имат желание да подобряват своя български език и да помагат на желаещите да говорят свободно техните езици.

Участието в JCI Language Café е безплатно.

JCI Language Cafe е проект на Junior Chamber International (JCI) - България и се организира почти всеки месец в различни заведения в София, Варна и Пловдив. Целта е да се даде възможност на хора с различни познания по чужди езици да практикуват уменията си в неформална обстановка, докато се забавляват и срещат нови приятели.

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат над вече създаденото.

JCI е създадена през 1915 г. в щата Мисури, САЩ, и към момента има представителства в над 124 държави. В България JCI съществува от 2011 г. с локални секции в София, Пловдив и Варна. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, социалните и културни дейности, международната дейност и обученията.  


Повече информация за събитието може да се намери на интернет страницата на езиковото кафе и във Фейсбук.
 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин