Haptic, Adapting for Distortion - дигитална хореография на Хироаки Умеда 2012 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
05
Haptic, Adapting for Distortion - дигитална хореография на Хироаки Умеда
ДАТА: 05 Октомври 2012 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Haptic, Adapting for Distortion - дигитална хореография  на Хироаки Умеда
Източник: ОС на Sofia dance week

Мултидисциплинарният артист Хироаки Умеда е един от най-авангардните японски творци, който работи в областта на визуалните изкуства и дигиталната хореография. Работата му миксира елементи от съвременен танц, хип-хоп стилистика, електронна музика, светлинен дизайн, като изгражда изключително внушителна аудио-визуална среда, резултат на екстравагантно ползване на високите технологии. На 5 октомври той ще покои сцената на зала 1 на НДК като част от Sofia dance week и ще представи своето творчество.


Haptic


Сцената е наситена с различни нюанси на аквамарина. Изпълнителят се разтваря в мъгла от цветни отсенки, преобразява се в мрачен демон на фона на дълбоко кърваво червено. Ярки нюанси пълзят и се трансформират, следвайки плавните движения на танцьора, като създават силно визуално и звуково преживяване. Зашеметяващо шоу, което активира сетивата и въздейства на емоциите.


Adapting for Distortion


Абстрактно постигнатите и силно анти-наративни творби на Хироаки Умеда говорят за ситуацията на съвременния човек в света. Тялото на изпълнителя бавно избледнява и излиза от фокус, докато не се превърне единствено във вибрация, трепет на плътта, сянка.


Adapting for Distortion е вдъхновено от кинетичното изкуство и използва последните достижения на компютърните технологии. Деформацията на времето, трансформацията на движението и неподвижността са същностни изследвания на пърформанса. Забележителните оптични ефекти разгръщат силата на танца и предизвикват границите на визуалното възприятие.


Haptic, продължителност: 20 мин.
Adapting for Distortion, продължителност: 20 мин.
Билети: Билетен център НДК и в мрежата на Eventim на цени от 8, 15, 25, 40 и 50 лв. Повече информация за събитието ще откриете тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин