Harlem jazz в Студио 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
22
Harlem jazz в Студио 5
ДАТА: 22 Април 2015 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Harlem jazz в Студио 5
Източник: Studio 5

Ден: 22 април 2015 г. (сряда)
Час: 22:00 ч.
Вход: 10 лв.


На 22-ри април ще се завърнем в Харлем, но този път ще се пренесем в източната част на квартала, известна като Spanish Harlem. Тук се намира един от най-важните клубове в историята на джаза - Minton's Playhouse. Точно тук, на среднощните джемове в началото на 40-те години, алто саксофонистът Charlie Parker, тромпетистът Dizzy Gillespie и китаристът Charlie Christian поставят началото на бибоп музиката.


А преселилите се през 60-те години в квартала музиканти от Пуерто Рико създават стилът The latin boogaloo като смесват блус схемата и джаз импровизациите с латино ритмите и конга перкусиите. Harlem jazz е поредица от концерти, която пресъздава музика и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк в средата на миналия век. Експлозивна комбинация от бибоп и джаз-блус, както и ударна доза грууви boogaloo!


Димитър Льолев - алто саксофон
Росен Захариев-Роко - тромпет и флюгелхорн
Петър Георгиев - китара
Димитър Карамфилов - контрабас
Атанас Попов - барабани


Резервирайте местата си на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335 (след 14ч), a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба тук или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин