II Международен Софийски Танго Фестивал - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
23
II Международен Софийски Танго Фестивал
ДАТА: Oт 23 Май 2015 до 25 Май 2015 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
II Международен Софийски Танго Фестивал
Източник: София 2019

Втори международен фестивал на аржентинското танго - „Софийски Танго Фестивал”. На 23 май – 25 май 2014 г. в София ще се проведе втория международен Софийски танго фестивал.


Българските тангери и тангероси ще посрещнат гости от Аржентина, Италия, Румъния, Сърбия, Гърция, Германия, Турция, Македония и др. в Парк-хотел Москва. Танго фестивалите са популярна и обичана форма на забавление за съвременните танго танцьори. Фестивалите на аржентинското танго събират танцьори-любители от цял свят. Те траят няколко дни, през които се провеждат уроци с известни танго учители, а вечерите се организират гранд-милонги, на които се танцува до сутринта.


Програмата на Софийския танго фестивал тази година включва 26 часа милонги (танго партита) под съпровода на чуждестранни и домашни ди-джейове и 14 семинара с отлични танго преподаватели.


Специални гости на фестивала ще бъдат шампионът в категорията милонга на градския шампионат в Буенос Айрес през 2007г. Алехандро Ермида и партьорката му Найла Вака, (Аржентина), европейските шампиони по аржентинско танго през 2011г. Габриел Марино и Ели Карадимоу (Аржентина/Гърция), както и Моника Пара (Аржентина) – ръководител на академия за аржентинско танго в Буенос Айрес и член на журито на градското и световното първенство в Буенос Айрес в категорията „танго салон”.


През всичките три дни на фестивала ще се провеждат уроци по аржентинско танго за начинаещи и напреднали с нашите гости преподаватели. Танцьорите ще бъдат забавлявани от месни и международни танго диджейове, сред които и легендарния диджей Пунто Бранка (Аржентина). По време на милонгите, маестросите ще изнесат шоута. В почивките от интензивните танци, чуждестранните участници на фестивала ще имат възможност да разгледат забележителностите на София.


Заповядайте да споделите своите танго емоции с танцьори от цяла Европа! Повече информация за събитието можете да намерите тук. Вторият международен фестивал на аржентинското танго „Софийски танго фестивал” организиран от асоциация „България Танго” се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.


Организаторите на фестивала от асоциация „България Танго” благодарят за любезната подкрепа на посолството на Аржентина в България, и на културно-информационния център на град София.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин