Иван Манойлов с изложба в галерия Абсент - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
22
Иван Манойлов с изложба в галерия Абсент
ДАТА: 22 Април 2015 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Иван Манойлов с изложба в галерия Абсент

Иван Манойлов предстои да открие своя нова изложба на 22.04.2015 г. от 18.00 часа в галерия „Абсент“ на ул. „Самуил“ 37.


Той e роден на 7 март 1934 г. в Лом. Завършва Педагогическия институт в Стара Загора, специалност живопис. От 1956 г. до 1991 г. е учител по рисуване в Лом. Участва активно в национални и художествени изложби в София и страната. През 1982 г. става член на СБХ.


През декември 1999 г. е избран за председател на Съюза на българските художници в Лом, където живее и работи. Самостоятелните му изложби са в София и страната, в САЩ и Германия. Негови картини има в НХГ, галериите в Смолян, Благоевград, Лом, Враца, Добрич, Монтана, Австрия, Германия, Аржентина, САЩ, Израел, Япония и др.


Иван Манойлов спокойно може да бъде определен, като един от доайените на живописта в България. Майсторството му е сравнявано с това на Константин Щъркелов. Работи в областта на пейзажа, портрета, фигуралната композиция.


Картините му са своеобразно огнище на българщината, пропити са с народностен дух, с искрено почитание и нескрито възхищение към природата, националната архитектура, към бита на селския човек. Те са изпълнени с топлота, светлина, меки багри и лиризъм.


Заповядайте  в галерия „Абсент“ на ул. „Самуил“ 37 от 18.00 часа на 22.април.2015 г., за да върнете възрожденското пламъче в гърдите си.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин