Изложба „Един пояс, един път“ - печатна графика - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
01
Изложба „Един пояс, един път“ - печатна графика
ДАТА: Oт 01 Септември 2017 до 15 Октомври 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Един пояс, един път“ - печатна графика

НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ
и МУЗЕЯТ НА ГРАФИКАТА - ГУАНЛАН
представят
ЕДИН ПОЯС, ЕДИН ПЪТ
Международна графична изложба
1 септември – 15 октомври 2017


 „Един пояс, един път“ е един от най-мащабните проекти в съвременната история на Китай. Той придава ново значение на древния Път на коприната във връзките на страната с останалите държави.


Печатната графика е квинтесенцията на китайската култура, отличаваща се с уникално развитие и характерен стил. Под инициативата „Печелившо сътрудничество/Един пояс, един път“, Творческата графична база в Гуанлан, Китай, кани изявени  местни художници и автори от страните, разположени по „Пояса и Пътя“, с цел осъществяване на културен обмен. Базата за оригинална печатна графика e място за създаването на графични произведения, отпечатване, излагане, колекциониране, обучение и изследователска дейност.


50744


Изложбата представя селекция от над 100 творби, създадени в базата Гуанлан през изминалата година от автори от Китай, България, Словения, Унгария, Полша, Сърбия, Русия, Естония, Гърция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Тайланд, Египет, Пакистан, Ирак, Индонезия, Индия, Бахрейн, Непал, Бангладеш, Камбоджа, Монголия. Експозицията проследява процесите и тенденциите в областта на съвременната графика и разнообразието на графичните техники като литография, офорт, суха игла, акватинта, ситопечат –  всяка със своите особености и специфични похвати. С подчертан усет за търсене на нов пластичен изказ и експресивност, авторите доказват неизчерпаемите възможности на това изкуство, в което се преплитат различни теми и сюжети, емоции и състояния.


50743


50745

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин