Изложба FOOTloose - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
11
Изложба FOOTloose
ДАТА: Oт 11 Април 2018 до 05 Май 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба FOOTloose

Изложбите на ПРИНТ НЕСТ винаги са били необвързани с клишета и свободни от предразсъдъци. Младите автори с лекота разчупват дефинициите и винаги са търсили свободата на изразяване. За тях техниката е асфалтът на пистата, откъдето излита въображението.


На 11 април ще се открие традиционната вече годишна изложба на арт групата ПРИНТ НЕСТ. Тя ще се състои в галерия и арт депо „Червената точка“ и ще продължи до  5 май. Обединяващата тема тази година е FOOTloose /в превод – необвързан, свободен/. Привлечени от свободата на изразяване, младите майстори на съвременната графика ще прескочат ограниченията на техниката и ще потърсят себе си в различни изразни средства. Общата им изложба ще представи, разбира се, класическа графика с очаквано неочаквани сюжети, но също така ще включва инсталации, видео арт и живопис.


Петимата художници в ПРИНТ НЕСТ са вече добре познатите Зоран Мише (с награда за млад автор на Национлания графичен конкурс "Георги Герасимов" 2017), Горан Тричковски, Васил Ангелов (отличен през 2017 с престижната 1-ва награда на Международното триенале на графиката в Кочи, Япония), Павел Целкоски и Иван Матеев (отличен с призовото 1-во място на Националния конкурс за графика към галерия Средец, София).  


Арт депо „Червената точка“ препоръчва: вижте ги сега, защото догодина ще са много по-различни.  


55428


55429


55430


55427


55426


55431


55433

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин