Изложба НЕ/ПОЗНАТИ с най-ценните експонати от колекцията на ОББ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
13
Изложба НЕ/ПОЗНАТИ с най-ценните експонати от колекцията на ОББ
ДАТА: Oт 13 Януари 2017 до 12 Февруари 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба НЕ/ПОЗНАТИ с най-ценните експонати от колекцията на ОББ

Обединена българска банка (ОББ) представя в столицата най-ценните експонати от Златния фонд на своята колекция. Изложбата „НЕ/ПОЗНАТИ“ включва 38 картини и 8 графики, както и уникални пишещи и сметачни машини, стенни часовници и други предмети.


Специално за събитието е изработена тактилна карта на картината „Лодкар“ от Радомир Мандов. Тя е придружена от аудио описание, като по този начин организаторите дават възможност и на хора с нарушено зрение да се докоснат до вълшебството на изобразителното изкуство.


Изложбата в София е част от амбициозната програма на Банката експозицията „НЕ/ПОЗНАТИ“ да обиколи 13 български града – родни места на познати автори, и да покаже техни непознати творби на съгражданите им. Колекцията на ОББ наброява 225 творби на обща стойност над 400 000 лв., които според художествените си качества са разделени в три фонда – златен, сребърен и бронзов. Близо пет години служители на банката, експерти в изкуствознанието и музейната работа и реставратори обединяват своите усилия, за да опишат, заснемат и реставрират произведенията от всички клонове на финансовата институция.


Разгледайте изложбата „НЕ/ПОЗНАТИ“ в този сайт.


45441


45438


45442


45439

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин