Изложба "Път на младите", фотография - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
05
Изложба "Път на младите", фотография
ДАТА: Oт 05 Май 2018 до 04 Юни 2018 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба "Път на младите", фотография

Четиримата млади фотографи от проекта " Път на младите" и тази година се представят на ниво, оставайки верни на творческите си търсения. Ивелина Панайотова, Миряна Бучкова и Тихомир Куртев са от град Варна, а най-младият участник е пловдивчанката  Александра Караджова.


Ивелина завършва средно образование с профил изобразително изкуство в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства ,,Константин Преславски’’ в град Варна и се посвещава на фотографията. Работите x показват голямо внимание и усет към детайла. Авторката разказва цели истории само с дребен елемент от най- банални предмети .


Миряна завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, специалност “Живопис“, а по-късно магистратура „Реклама и медийни комуникации“. В момента е графичен дизайнер. Фотографията я привлича, защото чрез нея има възможността да улови момента с всичките му детайли, такъв какъвто повече няма да бъде. Твори и в други области - колаж, класическа и модерна живопис. Вярва, че изкуството трябва да предизвиква хората да мислят по-често и да се задълбочават повече, независимо от използваните за целта артистични средства. Участва в много изложби, пленери и конкурси, носител на редица награди в страната и чужбина.


Тихомир се занимава любителски с фотография. Според него в една снимка трябва да има живот, някаква история, която да предизвиква емоциите на зрителя. Ето защо най-често обект на автора са портрети на хора. Фотография на Тихомир от миналата година се превърна в плакат на проекта "Път на младите".


Александра  се занимава с фотография от пет години. Завършила е два курса: "Фотография за начинаещи" и "Фотография за напреднали", организирани от Photoschool.bg. Неуморно усвоява техническите тънкости на фотографията, участва в конкурси и печели награди. Тази година се представя с пейзажи - и от други страни, освен от България, но все така красиви и вълнуващи.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин