Изложба Път на младите - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
26
Изложба Път на младите
ДАТА: Oт 26 Април 2017 до 02 Май 2017 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба Път на младите

На 26.04.2017 г., в 18:30 часа културен център „Бялата къща” ви кани на откриването на третата изложба от проекта „Път на младите”, в която ще представи младите художници: Иван Кашлаков, Камелия Цонкова, Силвия Ганчева, Станка Александрова и Цветелина Ангелова.


Иван Кашлаков е роден в Сливен през 1993 г.. Завършва Национална художествена академия – град София, специалност "Плакат и визуална комуникация". В момента учи магистратура "Визуална комуникация" , в НХА. Младият художник участва с плакати в конкурси и изложби в България и по света. Живописта е другата страст на Иван Кашлаков. В нея намират израз бушуващите чувства, едва удържаната енергия на младия човек. Те завладяват зрителя, даже когато са "скрити" в натрупаните стари и прашни списания или в спокойната зеленина на пейзажа. Авторът все пак остава верен на плаката - социалните теми са в основата на живописните му творби.


Камелия Цонкова завършва бакалавърска и магистърска степен „Графика” в Националната художествена академия – град София. Участва в редица национални изложби, фестивали, международни бианалета. Чрез творчеството си авторката заявява своята позиция, разкрива истината и реалността. Вдъхновението си черпи от природата и от способността на музиката да проникне дълбоко в душата й.Мисията на творчеството й е да предизвика зрителя да намери поуката сам за себе си.


Силвия Ганчева е родена в Бургас през 1992 г. Завършва Националната художествена академия, специалност " Живопис" в ателието на проф. Божидар Бояджиев. Твори и експериментира в различни области. Участва в местни и международни конкурси, изложби и форуми с карикатури, плакати, екслибрис, живопис. Живописните платна, които Силвия Ганчева представя пред пловдивската публика са експресивни, ярки, запомнящи се. Направени сякаш с ръката на скулптор, но живи и огнени - такива са женските образи на Силвия в тази изложба.


Станка Александрова родена е през 1995 г. в Пловдив. Завършва НХГ ,,Цанко Лавренов" в Пловдив. В момента учи в Националната художествена академия – специалност "Живопис". Има много участия в конкурси и изложби. Живописните платна, с които се представя младата авторка, са разнообразни като теми, но разпознаваеми като стил. Станка Александрова ни предлага възможност да видим по нов начин предметите, които ни заобикалят. Да открием детайли, които носят настроение и послание.


Цветелина Ангелова има бакалавърска и магистърска степен в „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“- град Пловдив, специалност "Скулптура" при Свилен Костадинов. Много от творческите изяви на Цветелина Ангелова са свързани с културния живот на Пловдив. Нейното творчество е познато в други градове на страната - София, Плевен, Бургас, Бяла. Кипящата енергия на авторката преминава в камъка и се трансформира в мекота и заобленост на формите, за да ни подскаже, че движението е вечно, а спокойствието - привидно.


Очакваме ви на 26.04.17, 18:30 часа, ул. „Пълдин” 12, Стар град!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин