Изложба "Погледни ме" в зала Гъливер, Червената къща - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
16
Изложба "Погледни ме" в зала Гъливер, Червената къща
ДАТА: Oт 16 Януари 2017 до 31 Януари 2017 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба "Погледни ме" в зала Гъливер, Червената къща

Изложбата „Погледни ме”: един емоционален поглед към хората с увреждания в България и по света


На 16 януари (понеделник) в 18:30 в зала „Гъливер” на Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще бъде открита фото и видео изложбата „Погледни ме” (Regarde-moi) на френската Асоциация „Аколад”. То ще бъде последвано от дискусия за проблемите при социалната, професионална и семейна интеграция на хората с увреждания в България и по света. Участие е нея ще вземе основателката на „Аколад” Катрин Буев и медийният директор на организацията Томас Крок. Те ще разкажат за опита на асоциацията във Франция. Там „Аколад“ организира различни събития, които дават възможност за срещи между хора без и с увреждания и по този начин допринася за интеграцията и социалното включване.


„Погледни ме” представя кратки документални филми и снимки на хора с увреждания като се вглежда в личността, която стои зад определението „човек с увреждане“. По време на откриването ще можете да видите повечето филми, създадени в рамките на проекта, както и да чуете историите на вдъхновяващи личности. Една такава среща е и първа стъпка към естествената интеграция на различията.


Два от документалните филми са заснети в България преди няколко години и разказват историите на Евгения, която е в инвалидна количка след злополука, както и на Сашо, който има синдрома на Даун


Събитието е третото от поредицата „Граждански седенки” на Червената къща, чиято цел е да създаде пространство за срещи, обмяна на опит и обучение на активистите на различни каузи. Седенките са част от проекта „Проверка на реалността”, подкрепен от Фондация „Америка за България”. Изложбата се осъществява и със съдействието на Гьоте-институт България и Асоциация „Позор“.


Изложбата ще е отворена за посещение до 31 януари в зала „Гъливер” от 10:00 до 19:00 всеки работен ден.


Повече информация за проекта и част от видеата (на френски) ще намерите тук.


Входът и за двете събития е свободен. Можете да направите резервация за дискусията тук, на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359 885) 82 85 32 и на e-mail office@redhouse-sofia.org.


Погледни ме (Regarde-moi): изложба и дискусия
Откриване на изложбата: 16 януари (понеделник), 18:30, зала „Гъливер“
Начало на дискусията: 16 януари (понеделник), 19:00, Червена зала
Видео: Катрин Буев, Ноеми Жеан
Фотографии: Флави Тевне, Томас Крок
Други членове на екипа: Беноа Мишо, Юсеф Зерауи, Жулиен Фосе, Марциа Местек, Ан-Сесил Жанр. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин