Изложба: Сандански от Праисторията до Средновековието - Сандански, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
16
Изложба: Сандански от Праисторията до Средновековието
ДАТА: 16 Февруари 2018 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба: Сандански от Праисторията до Средновековието

Златни апликации, сребърен средновековен потир и рядък гладиаторски афиш са сред най-интересните експонати  на изложбата „Сандански от Праисторията до Средновековието“, която ще се открие на 16 февруари, от 17:30ч. в Археологически музей Сандански.


 


Изложбата ще бъде експонирана в две от наскоро реновираните зали на музея. Представени са находки, обхващащи периода от новокаменната епоха до Средновековието, открити при проучвания на археологически обекти на територията на община Сандански, включително праисторическите селища край селата Ковачево и Дамяница, античния Партикополис  и средновековната столица Мелник.


Антропоморфни фигури, бронзови лабриси, мраморна надгробна пластика, експонати от керамика, стъкло, сребро и злато, накити, антични и средновековни монети ще потопят посетителите в миналото на града и общината. Самостоятелни витрини ще представят находките от по–богатите и интересни обекти в античния Партикополис, града под съвременния Сандански.


Работното заглавие на изложбата е „Когато бъдещето се среща с древността“. Гостите на музея ще могат да се срещнат с миналото, чрез магията на съвременните технологии. Чрез добавена реалност ще бъдат представени древни занаяти. Легендарният  тракиец Спартак, вожд на робите, които умряха свободни и един от символите на Сандански, ще разкаже за живота и борбата си. Подготвени са и други изненади.


Заповядайте да се насладите на историята, съчетана със съвременни иновации.


 

Коментирай
Други събития
Мар
30
Концерт на GODSMACK в София!
Изкуство София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин