Изложба "Същества и случки" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
01
Изложба "Същества и случки"
ДАТА: Oт 01 Февруари 2018 до 28 Февруари 2018 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба "Същества и случки"

SOHO представя дебютната изложба на авторката, криеща се зад чудатите същества на Leni’s Lines


През целия месец февруари от стените на зелената къща на SOHO ще ни гледат точно 45 чудати “Същества и случки”, умело илюстрирани от Елена Владинова - архитект по професия и художник и нещотърсач по душа. Стилът ѝ може да се определи като наивизъм с леко анимационен характер, където точните контури срещат непредвидимостта на акварела. Дебютната ѝ изложба включва серия от селектирани и специално създадени за повода илюстрации - пъстри и весели картини, плод на потребността ѝ да екстернализира вътрешния си свят. Ако следите Leni's Lines, може би сте виждали някои. На живо обаче дори и в тях ще откриете нови неподозирани детайли, като например отблясъците на керемидите от любим неин град (oт стрития полускъпоценен камък в боята), или пък доизрисувани сцени със стари познайници.


53758


Ако все още не сте се “сблъсквали” с цветния свят на Елена, a пък чудатите същества са ви близки по природа, то това би било един чудесен повод тя лично да ви въведе през първата вечер от месеца из уютните дебри на зелената къща.


53756


Изложбата "Същества и случки" можете да разгледате в арт коуъркинг пространството SOHO на ул. Искър #4, всеки делничен ден от 9:00 до 19:00 ч. между 2 и 28 февруари, a на 1-ви да се запознаете с авторката между 19:00 и 21:00 часа.


53755


Информация за автора:


Елена се насочва към архитектурата, след като в училище изпълва повечето страници в тетрадките си по математика с рисунки. Така се и ражда любовта ѝ към триъгълниците, функционалните пространства и видимия бетон. Повече за нея може да научите на страницата ѝ: www.lenival.com


Информация за SOHO:


SOHO е арт коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в иделния център на София, главната му мисия е да насърчава творчеството и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет и йога, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, изпълняват се майсторски добри концерти или се подпомагат социално значими каузи.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин