Изложба Светът в музея/музеят в света - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
17
Изложба Светът в музея/музеят в света
ДАТА: Oт 17 Май 2017 до 02 Юни 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба Светът в музея/музеят в света

СВЕТЪТ В МУЗЕЯ / МУЗЕЯТ В СВЕТА
(изложба графичен дизайн)


Регионален исторически музей – София открива изложбата СВЕТЪТ В МУЗЕЯ / МУЗЕЯТ В СВЕТА. Тя разглежда съвременната визуална комуникация и съдържа плакати, пиктограми и запазени знаци. Официалното откриване е на 17 май 2017 г. (сряда) от 18:30 ч. в Музея (пл. „Бански” 1).


СВЕТЪТ В МУЗЕЯ е частта от експозицията, фокусирана върху визуалната комуникация, създадена специално за Регионален исторически музей – Софи. Тук са представени плакати от изложби и различни други инициативи на Музея. Допълнително, за първи път ще бъде показан създаденият универсален визуален език или система за визуална комуникация. Това е серия от пиктограми, т.е. знаци в единен стил, благодарение на които посетителят се ориентира бързо и безпроблемно из музея. Към тази част има пространство за тестване от посетителите на степента на разбираемост и функционалност на знаците.


Втората част на изложбата – МУЗЕЯТ В СВЕТА, е съставена от проекти в сферата на запазения знак, дял от визуалната комуникация. Представя селекция от запазени марки, създадени от български автор. Тя може да се разглежда като кратък исторически преглед на различни знаци, превърнали се в образци през годините в и извън пределите на България. Изложбата СВЕТЪТ В МУЗЕЯ / МУЗЕЯТ В СВЕТА се посвещава на Европейската нощ на музейте 2017 и може да се види в периода 17 май – 02 юли 2017 г. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин