Изложба „Уста славо“ в Родопите - Смолян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
05
Изложба „Уста славо“ в Родопите
ДАТА: Oт 05 Август 2017 до 31 Август 2017 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба „Уста славо“ в Родопите

На 5 август 2017 г. в Народно читалище „Съгласие – 1883 г.” в село Славейно, община Смолян, се открива първата самостоятелна изложба на Сияна Струнчева, художник-педагог, която синтезира поредица нейни изяви в областта на изобразителното,  приложното и фотографското изкуство.


Изложбата е част от Националния тракийски събор за честване 114 г. от Илинденско-Преображенското въстание.

Сияна Струнчева завършва магистърска степен по „Педагогика на обучението по пластични изкуства” специалност „Живопис” в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ при професор Валери Христов Чакалов и продължава да се вдъхновява от съветите и творбите му, от ентусиазма и неизчерпаемата му енергия. Занимава се и с художествена фотография, графичен и уеб дизайн. Работи с деца в Школа по изкуства „Магия 7“ – Варна, с които се включват в изложби, пленери, конкурси, печелят награди и взаимно се вдъхновяват.

Сияна Струнчева разкрива своята носталгия и мили спомени, рисувайки предмети от бита, които свързва със своите баби и дядовци, както и такива от къщата на свекъра си, рисува пейзажи от селото и околността. Авторката се вълнува от природата и в много от работите, идеята се движи около камъка и дървото. Експериментира, работейки с различни материали и основи – корк, шкурка, парчета дърво. В изложбата са включени и фотографии на авторката. За рамки използва стари прозорци, а някои сама изработва с подръчни материали – дървени летви, канап, тел.

Изложбата на Сияна Струнчева „Уста Славо“ (майстор Славо) ще бъде експонирана до 31 август 2017 г. Ето и някои от картините, които може да видите:


1. Портрет на Дора и Славо Райчевски

49976

2. Камбанарията на храм „Св. пророк Илия”

49973

3. 100 години музика


49974

4. Съдби

49975

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин