Изложба живопис “Моята планина” - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
25
Изложба живопис “Моята планина”
ДАТА: Oт 25 Юли 2017 до 25 Август 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба живопис “Моята планина”

На 25-ти юли от 18.00 часа в залите на Етаж 2 на галерия „Серякова къща” се открива изложба живопис Моята планина” на Иван Хаджидимитров.  


Иван Петров Хаджидимов – роден на 25. 3. 1953 г. в с. Ново Градище – Великотърновска област. Завършил е ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий“, факултет Изобразително изкуство, специалност стенопис. От 1981 година живее и работи в Троян –дългогодишен преподавател и нощен възпитател в НГПИ „ проф. Венко Колев“.


Изработвал е стенописи, правил е самостоятелни изложби живопис в Троян, в Ловеч и Хисаря, участвал е в много регионални, а също и в национални учителски изяви. Работи в областта на живописта, илюстрацията, сценографията, дърворезбата, литературата, музиката, театъра, фотографията. Издал е над двадесет книги с проза и поезия. Солист е на ансамбъл „Траяна“ гр. Троян и на Камерния дамски хор при читалище „Наука“ в града. Свири на няколко музикални инструмента. Илюстрирал е десетки книги, изиграл е 25 роли в читалищния театър, режисирал е две постановки. Има награда от Четвъртия национален конкурс за поезия на учителите творци, а също и златен плакет от Националния фолклорен фестивал 2009 година в Смолян и златен плакет от Националния фолклорен фестивал през 2010 година в Копривщица. Страстен почитател на природата е и запален турист.


49564


49559


49561


49563


49562

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин