Изложение DISCOVER.VINO WORLD 2018 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
11
Изложение DISCOVER.VINO WORLD 2018
ДАТА: Oт 11 Май 2018 до 12 Май 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Изложение DISCOVER.VINO WORLD 2018

Discover.Vino World 2018 представя: огромното разнообразие от розови и пенливи вина!


През последните години най-бурно растящият сегмент от винения пазар е този на розовите вина. До скоро запазени за летните месеци, розета се пият вече през цялата година, заради промяната на навиците.


Розетата са така привлекателни, защото са леки, безгрижни, понякога лекомислени и често неангажиращи. Това ги прави още по-приятни и лесни за пиене, а и за съчетаване с храни и сезони. Това са вина, които се пият навсякъде – с най-разнообразна храна или като аперитив, в ресторанта, на терасата, на пикник или парти. Ако до скоро розови вина се пиеха най-много година след съответната реколта, все по-често се появяват такива, които са на по няколко години и предлагат завидна комплексност.


Франция продължава да е световен лидер и по производство, и по консумация на розе, а водеща област е емблематичната Прованс. Прекрасни розета се правят и в много други страни по света и в това може да се убедите по време на Discover.Vino World!


Второто издание на изложението-дегустация на вина от целия свят, присъстващи на българския пазар, ще се проведе на 11 и 12 май в Интер Експо Център, а розовите вина ще бъдат представени в отделна секция.


Какви са тенденциите за тази година? Какви нови розета има на нашия пазар? С каква храна може да се съчетават розетата? Отговор на всички тези въпроси може да намерите по време на Discover.Vino World!


Тази пролет ви предлагаме и редкия шанс да опитате десетки различни естествено пенливи вина събрани под един покрив. Отварянето на бутилка пенливо, или дори изпиването само на една чаша, правят живота специален, а моментът става празник! Независимо дали става дума за вино от Шампан, за испанската кава, за френския креман, италианските просеко и Франчакорта или португалски пенливи, удоволствието от хубавото пенливо вино е неповторимо.


Пенливите вина са и вълшебна съставка за коктейли – достатъчно е да споменем Кир роял, Аперол шприц или Мимоза… Ето и няколко причини, заради които DiVino не препоръчва живот без пенливо:


- Мехурчетата във виното са естествен и абсолютно сигурен начин за борба с лошо настроение
- Ефектът от чаша пенливо не може да се сравни с нищо друго и опиянението е краткотрайно; то е освежаващо и крайно изискано
- Всички проблеми се решават от само себе си след чаша естествено пенливо вино, сякаш цялата Вселена се втурва да помага за разрешаването им
- Както мадам Помпадур е казала, това е единственото вино, което оставя красива жената и на сутринта


Работно време:


11 май 2018, петък - 17:00 до 21:00 часа (вход с билети)
12 май 2018, събота - 12:00 до 20:00 часа (вход с билети)


Вход за 1 ден
19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център


Вход за 2 дни


24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център


Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате електронна DiVino карта заредена с 15 кредита (1 кредит = 1 лев). Някои от вината ще се дегустират само срещу кредити. С тях може и да купувате подбрани храни и деликатеси  в специалната зона, както и вина в магазин Casavino. Ще имате възможност при желание да добавяте допълнителни кредити в електронната си карта DiVino.


Всичко за събитието може да намерите тук.


*** 


Изследвайте планетата на виното с  DISCOVER.VINO WORLD 2018


Виното и винената култура бележат възход по целия свят, а разнообразието от типове, сортове и стилове вино надминава човешкото въображение. В България се намират интересни и качествени вина от почти всички кътчета на широкия винен свят. DiVino ви дава възможност да откриете сред тях своите фаворити.


Discover.VINO World 2018 е второто издание на изложението за чуждестранни вина, представени в България – околосветско пътешествие с дегустация на над 450 вина от всички винарски региони на Земята. Предназначено е както за начинаещи винолюбители, така и за познавачи и професионалисти и дава възможност за лични срещи с вносители и производители на вино.


Изложението представя вина от Европа, Америка, Австралия, Нова Зеландия и Африка, внасяни у нас. Виненият глобус е разделен на основни зони по географски принцип: Франция, Италия, другите страни от Европа: ИспанияПортугалия, Австрия, Германия, Гърция, Турция и Македония; Новия свят. Други две секции поставят акцент върху два типа вино с процъфтяваща пазарна роля в света: пенливи вина и розе.


Discover.Vino World 2018 ви предлага два дни с дегустации на вълнуващи вина и срещи с винени професионалисти и приятели.


Вината ще се продават в специален магазин на CasaVino, а обособена зона с различни деликатеси ще допълва цялостното изживяване.


Работно време:
11 май 2017, петък
17:00 до 21:00 часа – открити дегустации (вход с билети)


12 май 2017, събота
12:00 до 20:00 часа – открити дегустации (вход с билети)


Вход за 1 ден: 
19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център


Вход за 2 дни:
24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център


Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате 15 електронни талона (1 талон = 1 лев), заредени във вашата DiVino карта. Някои най-високо оценени и скъпи вина ще се дегустират само срещу талони. С тях ще може и да купувате подбрани деликатеси от изложителите в специалната зона. Ще имате възможност при желание да добавяте допълнителни кредити в електронната си карта DiVino.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин