Изток в парка - фестивал на източните култури и изкуства - вход свободен - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
28
Изток в парка - фестивал на източните култури и изкуства - вход свободен
ДАТА: 28 Август 2016 ЧАС: 12:00 МЯСТО:
Добави в календара
Изток в парка - фестивал на източните култури и изкуства - вход свободен

Изтокът в парка за втори път в One More Кино
Фестивалът на азиатските култури пренася в София вълшебството на Изтока


На 28 август, неделя, в лятното кино в парка на НДК (One More Кино) в София между 12 и 22 ч. ще се проведе поредното издание на фестивала „Изток в парка“, организиран за четвърта година от Асоциация Арабис.


Фестивалът, посветен на близкоизточните и азиатските култури, ще събере на едно място различни клубове и организации, чрез които ще въведе гостите си в света на индийските танци, арабската азбука, тибетските пясъчни мандали, бойните изкуства за духа и тялото, корейската писмена система, тайландските племена, японската икебана, етно музиката, снимките от източни пътешествия и още много други занимания. Работилниците, които ще се провеждат по време на фестивала паралелно с програмата на сцена, ще дадат възможност на деца и възрастни да опитат способностите си в йога и винг чун, рисуване на йероглифи, корейска гимнастика и временни татуировки с къна.


Фестивалът започва в 12 ч. и ще завърши в 21:30 с кинопрожекция на близкоизточен филм, като всички събития са със свободен вход.

Програма:


12.00 -  павилион  на сдружение Arabis - Арабис (татуировки с къна, писане на арабски) ;  Школа по икебана „Сога“ - павилион; Ателие за индийска красота със Stela Hristova Saci-sundari
14:00 – Създаване на пясъчни мандали с Калин от Otpuskane.com
15:00 - Демонстрация на бойни изкуства, последвана от уъркшопи по Тай Чи, Винг Чун и Йога (на сцената) с сBMST. (Body, Mind & Soul Training)
От 16:00 ч. - Павилион на Корейски детски клуб: двигателни упражнения, свързани с корейската азбука/ букви и занимания за деца с китайски йероглифи.
16:50 - Уъркшоп и демонстрация на арабски танци с Ива Гумнишка.
17:30 - Уъркшоп и индийски танци с Kaya dance school
18:30 – Концерт на Завед Фразли (Бангладеш) - музика от Индия и Бангладеш, представен благодарение на Мулти култи / Multi Kulti Collective.
19:00  – Концерт на  Soulfia
21.00 ч – Пътешествие в Тайланд - презентация на Константина Василева
21:30 – Филм - "When Monaliza Smiled" (Йордания, 2012), благодарение на Pozor Angel Zdravko и техния филмов фестивал Менар


Всички събития са със свободен вход!


Повече информация може да намерите тук и тук.
Уебстраница на Изток в парка - тук.

За организаторите: Асоциацията за развитие на арабо-български инициативи и сътрудничество Арабис е организация с нестопанска цел, която организира и координира ежегодния софийски фестивал „Изток в парка“ и работи активно за развиването на добри връзки между българската и арабската култура чрез културни събития, езикови курсове, семинари, работилници и конференции, посветени на арабското общество.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин