Карикалтура! - изложба на карикатури - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
22
Карикалтура! - изложба на карикатури
ДАТА: Oт 22 Април 2015 до 29 Април 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Карикалтура! - изложба на карикатури

Едно наистина уникално събитие ще ни отведе към края на месец април, при това със специална мисия. На 22-и април общата изложба на Стефан Стефанов и Давид Вълков не просто ще представи визуалните интерпретации на реалността от страна на двамата автори, но има и дори по-амбициозна задача. 

Една от основните задачи на събитието „Карикалтура“ в Ink. BAR ще е да заяви съществуването на самобитно българско карикатурно/шарж изкуство, богато захранвано от случващата се действителност по света и у нас. Корените на българската шарж/карикатурна култура могат да бъдат открити още в зората на медиите след Освобождението , но карикатурата в 21 век е по-всеобхватна, остра и непримирима от когато и да било. 

На 22-и април „Карикалтура“ в Ink. BAR ще се случи във времена, в които шаржовете/карикатурите са под прицел и това вероятно е самото доказателство, че тези жанрове са по-необходими от всякога. 

Като изненада за аудиторията, организаторите от ПРОЖЕКТОР са подготвили четене на откъс от дебютната книга на Стефан Стефанов „Горе&Долу“ с участието на Вилма Карталска, Еди Шварц, Йонко Димитров, Валентин Гиясбейли и Пламен Стойков . 

Книгата е представител на самобитния стил contralit – особена смес от черна комедия, сатира и абсурдизъм. На събитието ще се предлагат и серия специални тениски и стикери с изображения от изложбата на Давид Вълков.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин