Кинематограф TALK - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
22
Кинематограф TALK
ДАТА: 22 Ноември 2014 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Кинематограф TALK
Източник: Студио 5

Перспективи пред българското кино, еволюцията на социалните мрежи, „Контражур“.


На 22 Ноември от 16:00 ч. в Studio5, Кинематограф започват новата си линия събития – Кинематограф TALK. С няколко филма за илюстрация, две основни теми с официални гости, експерти в областта си, неделният следобед обещава едно смислено преживяване. В отворен формат, дискусията ще се завърти между гостите, водещите и публиката. Събитието ще завърши с кратко резюме на „Контражур“ – късометражен филм на Вал Тодоров и Калоян Патерков.


Така идваме и до първата тема – „Перспективи пред българското кино“. Въпросът за относителното му бъдеще на стана актуален напоследък. Интересът към него излезе извън тясната рамка на киногилдията и се превърна в тема на обсъждане и в по-широк кръг. Дотук добре. Само че идва и лошото. В сърцевината на всичко това отново беше заложен Скандалът. Какъвто животът – такова и киното, ще си помислят някои. И може би са прави. А може би трябва да тръгнем отнякъде и да се опитаме да поправим тази сгрешена система. Ще ни гостуват доц. Костадин Бонев, Драго Симеонов и Вал Тодоров.


Във втората част ще засегнем „Еволюцията на социалните мрежи“, за която ще ни гостуват Жюстин Томс и Дарин Стойков – водещи IT специалисти. Разговорът ще бъде свободен. Ще говорим за „новата медия“, дали тя не създава изкривяване на личността и какво общо има това с „Арабската пролет“. Ще говорим за „фасадна демокрация“ и за потоците на информация в 21 век. Как социалното се пренася в интернет и добре ли е това.


Това и още много лирически отклонения в хода на разговорите. Заповядайте на нашия TALK, за да помислим заедно и, евентуално, да стигнем до някакво работещо решение. Само чрез диалог може да се постигне  един по – добър свят. Нека го използваме. На 22 Ноември от 16:00ч. в Studio5.


Вход свободен.


Facebook събитие - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин