Кино-музикални вечери в къщата-музей Панчо Владигеров - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
30
Кино-музикални вечери в къщата-музей Панчо Владигеров
ДАТА: Oт 30 Юни 2016 до 01 Юли 2016 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Кино-музикални вечери в къщата-музей Панчо Владигеров

Къщата-музей на Панчо Владигеров в Лозенец ще бъде домакин на две кино-музикални събития в четвъртък и петък вечер – „В тон с Menar - По съседски”.


В четвъртък ще се състои прожекция на филма „Джазът в Турция” -  проект, в който режисьорът Бату Акьол изследва възникването, развитието и взаимодействие между турската джаз музика и нейните музиканти, в паралел с историята на Турция. Сред гостуващите имена във филма са Хърби Хенкок, Уейн Шортър и Куинси Джоунс. Филмът е отличен на фестивалите в Истанбул, Бостън и Мюнхен.


Веднага след прожекцията на „Джазът в Турция” пианистът Теодор Петков ще зарадва меломаните със специално подбран репертоар за събитието. Теодор Петков е ученик на Юлия Ценова, която завършва при самия Панчо Владигеров, посещавал е майсторски класове на Милчо Левиев и Глен Ферис.


В петък вечер вижте личните истории на група необикновени истанбулски музиканти във филма „Рома Истанбул”. Серджан - поел по опасен житейски път и започнал да свири на давул - турски басов барабан, само и само да спаси живота си; Орхан Шалъел - израснал в старо почитано музикално семейство, но заминал в чужбина, за да изгради кариера на композитор и диригент, Исмаил, който незадоволен от работата си като изпълнител в Истанбул, заминава за пустинята Синай, за да се пречисти, търсейки себе си и личен модел на музикално изразяване, Хюсню Шенлендъриджи – тийнейджър, който свири на кларинет в оркестъра „Кибарийе“ заедно с чичо си Ергюн Шенлендъриджи, Гьоксюн Чавдар - създател на Istanbul Brass Sound, чийто кларинетен стил е нов сам по себе си и Хасан Гьозтелик - създател на собствен, неподправен тромбонен стил, разпространен по света още преди той самият да е навършил 20 години.

30.06
19.00 ч. - Прожекция на филма "Джазът в Турция"
21.00 ч. - Концерт на джаз пианиста Теодор Петков
Вход за двете събития: 8 лв.

01.07
19.00ч. - Прожекция на филма "Рома Истанбул"
Вход: 5 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин