Кино за пътешественици - програма - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
04
Кино за пътешественици - програма
ДАТА: Oт 04 Август 2016 до 14 Август 2016 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Кино за пътешественици - програма

Кино за пътешественици 2016


Отново ще пътешестваме на кино!

Началото е на 4 август в 18.30 ч., когато в Културен център G8 ексклузивно и неповторимо ще се прожектира филмът "Куба: Отечество или смърт", като преди това Здравко и Ангел ще споделят със зрителите за своето пътешествие из Куба.


Културен център G8


за резервации: 02/ 995 00 80
Цена на билета: 7лв. / 5лв. за учащи и пенсионери

04.08 четвъртък

18.30 Ексклузивно!
Куба: Отечество или смърт – 99 мин.
+ презентация за Куба
“Отечество или смърт!” или „Patria o muerte!” е революционният лозунг, с който Куба живее повече от 50 години. Виталий Мански показва объркания живот в Куба днес като използва кадри от градски пейзажи в кубински градове на фона на човешки истории. Режимът постепенно повдига завесата, а светът се разкрива бавно пред хората от Острова на свободата. Въпреки икономическите трудности на страната, животът по улиците на Куба днес не спира да предлага страст, енергия и темперамент.

***

05.08 петък

19.30
Споделена мечта – 93 мин.
Приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Предстои им да изминат 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства.
Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня,  страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човеката същност.

20.00
Между върховете – 61 мин.
Отправна точка на плана им – връх Аконгагуа – Аржентина. Крайната им цел – връх Маккинли – Северна Америка. Но тяхното истинско пътуване започва някъде долу,  между върховете, сред  различните култури в Амазонската джунгла и под вулканите на Никарагуа и Хондурас. Животът там тече с друг ритъм от обичайното им ежедневие и предвидените няколко дни за пътуване преминават в месеци приключение.

***

06.08 събота

19.30
Открий отново Индия – 117 мин.
4 раници, натъпкани с дрехи, фотоапарати, надежди и вълнение. Кола натоварена с оборудване, светлини и гориво. Без да знаят накъде се отправят, нито какво ще срещнат по пътя си, те слушат само вътрешния си глас. Тръгват да прекосяват от край до край тяхната необятна Индия. По пътя си виждат повече отколкото могат да разкажат и научават повече, отколкото могат да поемат. Накрая след 50 дни, 19 хиляди километра и безброй случки и хора, разбират, че не те са били част от Индия, а тя е била част от същинския им живот.

20.00
Исландия наведнъж – 70 мин.
Елате на едно вълнуващо пътешествие из най-загадъчната европейска държава. Потопете се в ледените води на водопада Гюдълфос, почувствайте топлината на безбройните термални извори, пръснати из цялата страна, усетете приятния допир на покритите с мъх вулканични масиви, прекарайте една незабравима нощ съзерцавайки Северното сияние и за финал вижте отблизо тъпоклюните кайри, превърнали се в емблема на Исландия.

***

07.08 неделя

18.30
Курманджан Датка: Алайската царица – 131 мин.
+ презентация за Киргизстан
Филмът представя живота на великата киргизка царица Курманджан Датка. В основата на сюжета са трудните времена, които изживява киргизкият народ във времената, когато Руската империя завладява Кокандския хаганат. Още в ранна детска възраст на Курманджан й е предречено, че ще застане начело на своя народ и ще се превърне в една от най-влиятелните личности сред източните народи.

***

08.08 понеделник

19.30
Утре сме на друго място - 107 мин.
Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя. Накрая открива нещо, което дори не е търсел. Историята на Даниел е уникална и не по план, но те потапя смело в живота на един млад авантюрист тръгнал на път, за да те срещне с непознати култури.

20.00
Джанапар – 79 мин.
23-годишният британец Том Алън изоставя подредения си живот на Острова и предприема тригодишно пътешествие с велосипед, по време на което преминава над 20 000 километра на три континента – Европа, Азия и Африка. Сред вълнуващите срещи го очаква и една, която ще промени завинаги живота му, в Ереван той среща бъдещата си съпруга.

***

09.08 вторник

19.15
Вземи красивото с теб – 64 мин.
Брайс Лемън и сестра му Алиса продават цялото си имуществото и заминават на околосветско пътешествие, надявайки се за тях това да бъде едно духовно пътуване по целия свят.  От Щатите, през Южна Америка, Европа и Африка, заснет в 27 държави в продължение на година, „Вземи красивото с теб”  носи посланието, че най-важното нещо за всички нас, е да намерим вътрешната си красота.

20.00
Забележителният Исфахан – 60 мин.
Филмът представя уникалното културно и художествено наследство на Исфахан чрез задълбочените проучвания и анализи на известния историк д-р Фарзин Резаян. Ученият проследява трансформациите на града от основаването му до неговия апогей през 16-ти век, когато става столица на Сефевидската империя.

***

10.08 сряда

19.45
Couchsurfing: Легло за теб на всяка крачка – 87 мин.
Филмът проследява пътуването на Александра Лис, която с помощта на сайта за разменно гостуване couchsurfing.org успява да посети 21 държави на 6 континента за 7 месеца. Във всяка една държава Александра приживява уникални мигове и се запознава отблизо с местните традиции, благодарение на своите домакини, които освен безплатен подслон й осигуряват и незабравими изживявания.

20.15
Иран – седемте лица на една цивилизация – 65 мин.
Триизмерно представяне на седем хилядолетната история на Иран. Компютърна възстановка на древната архитектура, представяне на обичаите и начина на живот на древните перси.

***

11.08 четвъртък

19.30
Пътят Камино и нетипичните пилигрими - 90 мин.
Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800км по пътя Сантяго де Компостела.

20.00
Добре дошли в Банкок – 94 мин.
Впуснете се в едно нетипично приключение из улиците на Банкок. Първо в компанията на сляпо момиче, което открива странен спътник, готов да й покаже красотата на тайландската столица, след това присъединявайки се към двама симпатични младежи, които ще ви разкрият как да спечелите сърцето на момичетата от Банкок, нощните подвизи на тайландците ще разберете от колоритна проститутка и нейния клиент, който отказва да се раздели с нея и накрая ще съпреживеете ужаса на типичната барби при срещата й с мърляв клошар.

***

12.08 петък

19.30
Шестата стъпка на пътуването – 117 мин.
Следвайки идеите на бийт поколението, режисьорът Никола Ганс кани свой приятел, който се съгласява да тръгне „по пътя” и да стане главен герой в едно бурно пътешествие из Европа, Азия и Северна Америка, което следва стъпките на Керуак, Бъроуз и Гинсбърг.
Мизерни хотели, изпълнени с интересни обитатели, безброй поети субстанции, благодарение на които забравяш къде се намираш, места, които няма как да намериш, ако някой местен не те заведе и един убийствен саундтрак, всичко това ще ви помогне да преминете през петте стъпки на пътуването и да разберете коя е „Шестата стъпка на пътуването”.

20.00
Меден месец на път – 82 мин.
Майк и Алана са младоженци и решават да подложат брака си на изпитание като заминат на сватбено пътешествие - 31 000 км. върху седалката на мотор, от Аляска до Аржентина. За 207 дни пътя си срещат 116 двойки - от ортодоксални християни и полигамни протестанти, до суингъри и порно актьори. Всички те им дават своите брачни съвети.

***

13.08 събота

19.30 Ексклузивно!
Да катериш висините – 100 мин.
Радек Ярош е легенда - единственият чех, покорил 14 от върховете по света над 8000 метра. За последния той решава да вземе камера и екип, за да документира пътя към върха, изпитанията и триумфите които изживява там горе. Над 300 часа високопланинско катерене, събрани в 100-минути на екрана.  „Планините са прекрасно място. Не е нужно да изкачиш 8000 метра, за да видиш това. Дано след като гледате филма, да прекарвате повече време сред природата.“

20.00
По течението на река Карун – 57 мин.
Британските авантюристи Том Алън и Леон Маккарън решават да пътуват по най-дългата река в Иран - Карун, използвайки собствени сили и средства. Тяхната цел е да се запознаят с културата и географията на страната, и заедно с това да изживеят едно незабравимо приключение. Въпреки че Том има впечатления от Иран от предишното си идване (заснето във филма „Джанапар”), те откриват, че културните различия са много по-дълбоки от тези, които те си представят. И когато спокойните води на Карун стават бурни, се замислят дали това, с което са се захванали, е „лъжица за тяхната уста“.

***

14.08 неделя

19.15
24 вкуса от Неапол – 68 мин.
Най-добре може да опознаете един град като се доверите на местните. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.


Лятно кино: Кинодвор


за резервации: 02/ 995 00 80
Цена на билета: 10 лв. (включва филмов билет и летен коктейл)

04.08 четвъртък

21.30
Пътят Камино и нетипичните пилигрими - 90 мин.
Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800км по пътя Сантяго де Компостела.

***

05.08 петък

21.30
Забележителният Исфахан – 60 мин.
Филмът представя уникалното културно и художествено наследство на Исфахан чрез задълбочените проучвания и анализи на известния историк д-р Фарзин Резаян. Ученият проследява трансформациите на града от основаването му до неговия апогей през 16-ти век, когато става столица на Сефевидската империя.

***

08.08 понеделник

21.30
Споделена мечта – 93мин.
Приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Предстои им да изминат 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства.
Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня,  страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човеката същност.

***

11.08 четвъртък

21.30
Утре сме на друго място 107 мин.
Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя. Накрая открива нещо, което дори не е търсел. Историята на Даниел е уникална и не по план, но те потапя смело в живота на един млад авантюрист тръгнал на път, за да те срещне с непознати култури.

***

13.08 събота

21.30
Открий отново Индия – 117мин.
4 раници, натъпкани с дрехи, фотоапарати, надежди и вълнение. Кола натоварена с оборудване, светлини и гориво. Без да знаят накъде се отправят, нито какво ще срещнат по пътя си, те слушат само вътрешния си глас. Тръгват да прекосяват от край до край тяхната необятна Индия. По пътя си виждат повече отколкото могат да разкажат и научават повече, отколкото могат да поемат. Накрая след 50 дни, 19 хиляди километра и безброй случки и хора, разбират, че не те са били част от Индия, а тя е била част от същинския им живот.



Евро Синема


Цена на билета: 7 лв. / 5 лв. за учащи и пенсионери
За резервации: 02/ 980 41 61

04.08 четвъртък

20.30
Джанапар – 79 мин.
23-годишният британец Том Алън изоставя подредения си живот на Острова и предприема тригодишно пътешествие с велосипед, по време на което преминава над 20 000 километра на три континента – Европа, Азия и Африка. Сред вълнуващите срещи го очаква и една, която ще промени завинаги живота му, в Ереван той среща бъдещата си съпруга.

***

05.08 петък

19.00
Couchsurfing: Легло за теб на всяка крачка – 87 мин.
Филмът проследява пътуването на Александра Лис, която с помощта на сайта за разменно гостуване couchsurfing.org успява да посети 21 държави на 6 континента за 7 месеца. Във всяка една държава Александра приживява уникални мигове и се запознава отблизо с местните традиции, благодарение на своите домакини, които освен безплатен подслон й осигуряват и незабравими изживявания.

20.30
24 вкуса от Неапол – 68 мин.
Най-добре може да опознаете един град като се доверите на местните. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

***

06.08 събота

18.45
Пътят Камино и нетипичните пилигрими - 90 мин.

Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800км по пътя Сантяго де Компостела.

20.15
Шестата стъпка на пътуването – 117 мин.
Следвайки идеите на бийт поколението, режисьорът Никола Ганс кани свой приятел, който се съгласява да тръгне „по пътя” и да стане главен герой в едно бурно пътешествие из Европа, Азия и Северна Америка, което следва стъпките на Керуак, Бъроуз и Гинсбърг.
Мизерни хотели, изпълнени с интересни обитатели, безброй поети субстанции, благодарение на които забравяш къде се намираш, места, които няма как да намериш, ако някой местен не те заведе и един убийствен саундтрак, всичко това ще ви помогне да преминете през петте стъпки на пътуването и да разберете коя е „Шестата стъпка на пътуването”.

***

07.08 неделя

19.00
Меден месец на път – 82 мин.
Майк и Алана са младоженци и решават да подложат брака си на изпитание като заминат на сватбено пътешествие - 31 000 км. върху седалката на мотор, от Аляска до Аржентина. За 207 дни пътя си срещат 116 двойки - от ортодоксални християни и полигамни протестанти, до суингъри и порно актьори. Всички те им дават своите брачни съвети.

***

08.08 понеделник

19.00
Между върховете – 61 мин.
Отправна точка на плана им – връх Аконгагуа – Аржентина. Крайната им цел – връх Маккинли – Северна Америка. Но тяхното истинско пътуване започва някъде долу,  между върховете, сред  различните култури в Амазонската джунгла и под вулканите на Никарагуа и Хондурас. Животът там тече с друг ритъм от обичайното им ежедневие и предвидените няколко дни за пътуване преминават в месеци приключение.

***

09.08 вторник

19.00
Исландия наведнъж – 70 мин.
Елате на едно вълнуващо пътешествие из най-загадъчната европейска държава. Потопете се в ледените води на водопада Гюдълфос, почувствайте топлината на безбройните термални извори, пръснати из цялата страна, усетете приятния допир на покритите с мъх вулканични масиви, прекарайте една незабравима нощ съзерцавайки Северното сияние и за финал вижте отблизо тъпоклюните кайри, превърнали се в емблема на Исландия.

***

10.08 сряда

19.00
Открий отново Индия – 117мин.
4 раници, натъпкани с дрехи, фотоапарати, надежди и вълнение. Кола натоварена с оборудване, светлини и гориво. Без да знаят накъде се отправят, нито какво ще срещнат по пътя си, те слушат само вътрешния си глас. Тръгват да прекосяват от край до край тяхната необятна Индия. По пътя си виждат повече отколкото могат да разкажат и научават повече, отколкото могат да поемат. Накрая след 50 дни, 19 хиляди километра и безброй случки и хора, разбират, че не те са били част от Индия, а тя е била част от същинския им живот.

***

11.08 четвъртък

19.00
Споделена мечта – 93мин.
Приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Предстои им да изминат 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства.
Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня,  страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човеката същност.

***

12.08 петък

19.00
Иран – седемте лица на една цивилизация – 65 мин.
Триизмерно представяне на седем хилядолетната история на Иран. Компютърна възстановка на древната архитектура, представяне на обичаите и начина на живот на древните перси.

20.15
Забележителният Исфахан – 60 мин.
Филмът представя уникалното културно и художествено наследство на Исфахан чрез задълбочените проучвания и анализи на известния историк д-р Фарзин Резаян. Ученият проследява трансформациите на града от основаването му до неговия апогей през 16-ти век, когато става столица на Сефевидската империя.

***

13.08 събота

19.00
Вземи красивото с теб – 64 мин.
Брайс Лемън и сестра му Алиса продават цялото си имуществото и заминават на околосветско пътешествие, надявайки се за тях това да бъде едно духовно пътуване по целия свят.  От Щатите, през Южна Америка, Европа и Африка, заснет в 27 държави в продължение на година, „Вземи красивото с теб”  носи посланието, че най-важното нещо за всички нас, е да намерим вътрешната си красота.

20.15
Добре дошли в Банкок – 94 мин.
Впуснете се в едно нетипично приключение из улиците на Банкок. Първо в компанията на сляпо момиче, което открива странен спътник, готов да й покаже красотата на тайландската столица, след това присъединявайки се към двама симпатични младежи, които ще ви разкрият как да спечелите сърцето на момичетата от Банкок, нощните подвизи на тайландците ще разберете от колоритна проститутка и нейния клиент, който отказва да се раздели с нея и накрая ще съпреживеете ужаса на типичната барби при срещата й с мърляв клошар.

***

14.08 неделя

20.00
Утре сме на друго място - 107 мин.
Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя. Накрая открива нещо, което дори не е търсел. Историята на Даниел е уникална и не по план, но те потапя смело в живота на един млад авантюрист тръгнал на път, за да те срещне с непознати култури.


Събитието във Facebook - тук.
 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин