Кинопрожекции Топлина за душата - културен център Бялата къща - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
26
Кинопрожекции Топлина за душата - културен център Бялата къща
ДАТА: Oт 26 Ноември 2015 до 05 Декември 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Кинопрожекции Топлина за душата - културен център Бялата къща

„Топлина за душата”

Културен център „Бялата къща” кани всички почитатели на кинопрожекции на независимо кино. Ще ви поднесем букет от аромати, вкусове и емоции. Елате да стоплите душата и тялото си с хубав филм, ароматен билков чай и българско вино.

Програма


26 ноември
19:00 ч. Левиатан - Русия, 2014 (140 мин.)
27 ноември
19:00 ч. Солта на земята - Франция-Бразилия-Италия, 2014 (110 мин.)
28 ноември
10:00 ч. Снежната кралица - Русия, 2013 (85 мин.)
14:00 ч. Приказка за коледната звезда - Норвегия , 2014 (77 мин.)
19:00 ч. Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието-Швеция-Германия-Норвегия-Франция, 2014 (101 мин.)
3 декември
19:00 ч. Белият бог - Унгария-Германия-Швеция, 2014 (119 мин.)
4 декември
19:00 ч. Храна за душата - Германия , 2009 (99 мин.)
5 декември
10:00 ч. Муинтрол и преследването на кометата Финландия, 2010 (75 мин.)
14:00 ч. Клечко попада в приключение Норвегия, 2010 (78 мин.)
19:00 ч. Трябва ти единствено любов – Дания, 2012 116 (мин.)

Резюмета на филмите
26.11
19:00 ч. Левиатан - Русия, 2014 (140 мин.)
До Баренцово море, в покрайнините на малък крайбрежен град, където китове понякога навлизат в залива, живее обикновено семейство: Николай (Алексей Серебряков), жена му Лиля (Елена Лядова) и техният син тийнейджър Ромка. Семейството е под постоянния тормоз на корумпирания местен кмет (Роман Мадянов), който иска да им отнеме земята, къщата и малкия автосервиз. За да спаси дома си, Николай се обажда на стария си приятел от казармата (Владимир Вдовиченков), който сега е преуспял адвокат в Москва. Двамата заедно решават да отвърнат на удара, като съберат компрометиращи факти за кмета.


27.11
19:00 ч. Солта на земята - Франция-Бразилия-Италия, 2014 (110 мин.)
Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество. Той става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване. Покъртителните му снимки на човешки трагедии са представени из целия свят, но има и обвинения, че фотографът експлоатира жертвите за собствената си облага. Животът и работата на Себастиао Салгадо са представени от сина му Жулиано, който го придружава при последните му пътувания, и от Вим Вендерс, който също е фотограф и любител на черно-белите снимки.


28.11
10:00 ч. Снежната кралица - Русия, 2013 (85 мин.)
В желанието си да създаде един нов свят, в който чистите и студени линии да заменят емоциите, и в който северният вятър ще изстуди душите на хората, Снежната Кралица е покрила света със сняг и лед, опитвайки се да унищожи всички изкуства. Според предсказанието на вълшебно огледало, последната заплаха за нейното вечно царуване идва от майстора на огледала Вегард, чийто огледала отразяват не само лицата на хората, но също така и техните души.  Един ден северният вятър най-сетне успява да открие Майстор Вегард и неговата съпруга Уна, но преди това те успяват да скрият своят новороден син Кай и дъщеря си Герда.
Времето минава, Снежната Кралица не престава да търси Кай, вярвайки, че той е единственият наследник на Майстор Вегард и последния, който заплашва царството й. Когато Тролът Орм, изпратен от Кралицата най-сетне успява да открие Кай и да го изпрати с измама на Северния Полюс, започва истинското приключение. Защото Герда не се отчайва и е готова на всичко, за да стигне до края на света, да се изправи срещу могъщата Снежна Кралица и да спаси брат си. А по пътя си ще срещне най-неочаквани приятели, множество опасности и ще открие, че дори в най-лошите създания се крие по зрънце доброта.
14:00 ч. Приказка за коледната звезда - Норвегия, 2014 (77 мин.)
Смелата Соня се отправя на опасно пътешествие, за да открие отдавна изчезналата Коледна Звезда и по този начин да освободи кралството от злите сили, които са го завладели, да спаси Краля и да намери отдавна изчезналата Принцеса Златокоска. Но срещу това смело момиче се изправят зли и могъщи сили, които са готови на всичко, за да я спрат.
Малкото момиче ще трябва да се довери на Северния вятър, да убеди джуджетата на дядо Коледа да й помогнат, да събуди от зимен сън Големият Мечок и да го успокои, за да не я изяде, да влезе в дупката на горските тролове и да излезе оттам, а също така и премине през още куп приключения.
19:00 ч. Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието-Швеция-Германия-Норвегия-Франция, 2014 (101 мин.)
Смесица от абсурд, черен хумор, шок и абсолютен ужас, Гълъб седна на клон, разсъждавайки върху съществуването представя серия мрачни и комични скици, организирани в две сюжетни линии. В едната двама неориентирани и неопитни търговци обикалят града, опитват се да продават инвентара си от вампирски зъби и гумени маски и през цялото време се карат като стара двойка. Паралелно с това Карл XII – най-войнственият шведски крал – се появява в наши дни и продължава серията си катастрофални поражения. Преминавайки от кошмар към фантазия, транс и дори импрозивиран музикален епизод, филмът завършва с безмилостно осъждане на представената от Андершон зашеметяваща липса на съпричастност.


3.12
19:00 ч. Белият бог - Унгария-Германия-Швеция, 2014 (119 мин.)
В подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват. 13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата. Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг, докато един ден Лили губи надежда. Опитвайки се да оцелее, бездомният Хаген разбира, че не всеки човек е най-добрият приятел на кучето. Той се присъединява към банда улични псета, но бързо е заловен и изпратен в кучкарник. Почти изгубили надежда, кучетата ще се възползват от единствения шанс да избягат и да въстанат срещу човечеството. Отмъщението ще е безмилостно. Лили е единствената, която може да спре неочакваната война между човека и кучето.


4.12
19:00 ч. Храна за душата - Германия, 2009 (99 мин.)
Когато младият ресторантьор Зинос е изоставен от дългогодишната си приятелка Надин, защото прекарва повече време в ресторанта си „Храна за душата”, отколкото с нея, той решава да го продаде и да я последва в Шанхай. Заведението се намира далеч от туптящото, модерно сърце на Хамбург, в неприветливия квартал Вилхелмсбург и помни много по-добри времена. През последните три седмици до продажбата пълна анархия завладява „Храна за душата”: готвачът решава да сготви всички ястия, които винаги е искал да приготви, новият DJ кара клиентите да танцуват, след като се нахранят, художници използват ресторанта за изложбена зала. Но всичко това се харесва на клиентелата. Постепенно заведението добива култов статус, а Зинос осъзнава, че ще направи огромна грешка, ако се раздели с „Храна за душата”. Когато научава, че ресторантът ще бъде съборен, за да се построи мол на негово място, Зинос се опитва да направи и невъзможното, за да го предотврати.


5.12
10:00 ч. Муинтрол и преследването на кометата Финландия, 2010 (75 мин.)
Муминтролите много наподобяват хипопотами, но всъщност са нов вид мили животинки. Семейството живее в своята къща в Муминската долина. Временно обитават морски фар и театър. Татко Мумин, Мама Муминка и техният син Муминтрол съжителстват с много чудновати същества. Една приказна скандинавска история, проявила се за първи път в средата на 40-те в Швеция.
14:00 ч. Клечко попада в приключение Норвегия, 2010 (78 мин.)
Дребосъчето и неразделният му приятел Клечко, направен от клонче, се заемат с важно разследване - да открият виновника за инцидента с колело, при който е пострадала майката на момченцето. Помага им момиченце, което също си има кукла, направена от брезово клонче. Така, освен че помага на Дребосъчето във важната задача, Клечко успява и да се влюби.
19:00 ч. Трябва ти единствено любов – Дания, 2012 116 (мин.)
Вярата в човека е основната идея в жизнеутвърждаващия Love Is All You Need на Сузане Биер. Именно такава вяра притежава в изобилие Ида, изиграна очарователно от Трине Дирхолм. В реалността доверието в човешкия род рядко е възнаграждавано, но в тази романтична комедия, съвсем логично и след необходимите перипетии, то възтържествува.  Ида се прибира у дома след поредната докторска консултация, след като е прекарала тежка операция и химиотерапия заради рак на гърдата. Там съпругът ù Лийф се забавлява на дивана с много по-млада своя колежка. На Ида и Лийф всъщност им предстои да пътуват до Соренто за сватбата на дъщеря си, но при така създалите се обстоятелства Ида заминава сама. Силно превъзбудена, на паркинга на летището тя удря колата си в тази на сприхавия (но както ще се окаже по-късно и леснораним) бизнесмен Филип, изигран с много усет от Пиърс Броснан. Оказва се, че той е бащата на младоженеца.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин