Клуб Void - програма - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
12
Клуб Void - програма
ДАТА: Oт 12 Ноември 2016 до 26 Ноември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Клуб Void - програма

Румънците Speak Floyd, Void Electronic Sessions, Nerrves, Kottarashky & The Rain Dogs, Comasummer и 1000 names ни очакват в Club Void през ноември

Музикалният месец започва с Pink Floyd Tribute от румънската група Speak Floyd

Програмата на Club Void за месец ноември ще докосне меломаните до разнообразни банди и DJ-и от българската и международна сцена. Музикалното приключение започва на 12 ноември с румънците от Speak Floyd, които ще представят в Club Void (ул. Атанас Самоковеца 2) двучасов спектакъл от звук и светлина. Трибют бандата ще представи легендарните Pink Floyd за първи път в Пловдив. Броят на билетите е ограничен и те могат да бъдат открити тук.

Ноемврийското музикално пътешествие продължава на 18-ти ноември с традиционните Void Electronic Sessions, в рамките на които ще бъдат показани няколко алтернативни насоки в съвременната електронна музика - harsh ambient, etheral techno, underwater tech-no. Зад пулта с live set застават Mytrip, който ще представи за пръв път на живо новия си албум "Filament", който излиза от Amek на 12-инчова плоча, Cyberian (WTF is SWAG), evitceles, както и резидент на клуба DJ-те Sayulke и Mironov. Допълнителна информация - тук.

На 19 ноември (събота) Void ще бъде домакин на съвместното турне на българската Psychedelic/Garage банда Comasummer и гръцката Garage-Punk група Nerrves.
Чрез музиката си Nerrves поделят своята любов към американските ъндърграунд музиканти от 80-те, както и към новата вълна на гаражния рок и пънк. Вокалите им са инспирирани от съвременното течение Neo-Psychedelia. Групата е делилa сцена с банди като Heaters, Spectres и Parquet Courts, както и с множество от гръцките си колеги.

Comasummer смесват Psych, Garage, Desert Rock и Shoegaze елементи, за да създадат звукова амалгама, която остава в съзнанието на слушателите. Дебютният им албум “Out of the Sun“ е издаден в края на 2015 г. от американския лейбъл Custom Made Music и получава позитивна критика в страната и чужбина и заема челни места в специализирани класации в Англия, САЩ, Чили и Русия. Групата е споделяла сцена с The Shivas, Whereswilder, The Noise Figures, Temple of the Smoke и множество български музиканти. Турнето им с Nerrves е третото представяне на Comasummer извън България, след концертите им в Македония с The Black Swells и балканското им турне с Whereswilder през пролетта на 2016. Допълнителна информация - тук.

На 25 ноември Kottarashky & The Rain Dogs ще представят новия си албум - ‘Cats, dogs & ghosts’, от който в клуб Void ще звучи rock, blues, Balkan-style funk и jazz ритми от отиващото си лято.  За Kottarashky & The Rain Dogs е характерно смелото смесване на най-различни жанрове. Включването на вокалите на Нуфри (Panican Whyasker) добавя рокендрол звучене, което отсъства в предишните албуми. В 'Cats, dogs & ghosts' има по-изявени китарни рифове и нов солиращ инструмент (Димитър Льолев е на саксофона). Така нещата се изместват от само себе си от Балканите към Ню Йорк. Допълнителна информация - тук.

Ноември ще завърши със музикално дуо от София - 1000 names, в чийто състав влизат Casio Blaster и 99 Mistakes, или както също ги познаваме – Марго и Нико. Музиката им е разнообразна и не може да бъде класифицирана жанрово, но едно е сиигурно – танците са гарантирани! Подкрепа ще окажат и резидентите на Void – Sayulke & Mironov. Допълнителна информация - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин