Коледни ателиета в Националния етнографски музей - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
15
Коледни ателиета в Националния етнографски музей
ДАТА: Oт 15 Декември 2018 до 16 Декември 2018 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Коледни ателиета в Националния етнографски музей

На 15 и 16 декември 2018 г. Националният етнографски музей организира традиционните си коледни ателиета. Те ще се проведат в заседателната и експозиционните зали на ет. 2 в Княжеския дворец от 10.00 до 16.00 ч.


Коледните ателиета включват: направа на сурвакници, месене на обредни хлябове, рисуване на картички, уроци по такъчество, приложни занимания за най-малките. В двата дни от 11.00 и 15.00 ч са предвидени часове по разучаване на български коледарски песни.


Всички занимания ще се провеждат от учени и служители от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, специалисти в съответната творческа и научна дейност. Те не само показват техниките, но и потапят посетителите в света на българските народни обичаи и вярвания.


Специален партньор на събитието е хлебопекарната „Слънце луна“.


Цената на посещение на коледните ателиета е 5 лв. за деца, ученици и пенсионери и 6 лв. за възрастни. В нея са включени: достъп до всички експозиции в Националния етнографски музей, участие в приложните и вокални занимания. Всички материали за ателиетата са осигурени от НЕМ.


За групи над 3 души, моля заявете участие на телефон:  02/8052621.


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин