Коледни изложби в Дома на хумора и сатирата - Габрово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
19
Коледни изложби в Дома на хумора и сатирата
ДАТА: Oт 19 Декември 2013 до 31 Декември 2013 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара

В навечерието на най-светлия празник – Рождество Христово – в зала 6 на Дома на хумора и сатирата ще се открият последните изложби за изтичащата 2013 година. По традиция те са отредени за творчеството на малките художници на Габрово – възпитаниците на детските школи по изобразително изкуство.


С ретроспективна изложба живопис ще се представи Детската школа „Енкаустика” с ръководител Румен Трифонов. Поводът за мащабната изложба е 20-годишнината на школата, през която са преминали много габровски деца, докоснали се до чудния свят на изкуството и усвоили трудоемката техника на восъчната живопис – енкаустиката. В изложбата са включени творби на над 50 възпитаници на школата през годините – от 5 до 25-годишни художници, които имат дългогодишен опит с участия в редица конкурси и изложби и са лауреати на десетки отличия. 


Интересни рисунки на коледна тематика, оригинални рисунки върху стъкло, пъстри колажи и карнавални маски ще представят малките художници от двете школи, които ръководи Мариана Трифонова – Детската школа „Приложни забавления” при Центъра за работа с децата „Габровските смехоранчета” и Школата по изобразителни изкуства при Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий – 1928 г.” . Творбите са изработени от децата през настоящата година и показват уменията и техниките, които децата са  усвоили по време на заниманията в школите.


Специални поздрави към малките художници и техните преподаватели ще поднесат танцьорите от състава за арттанци „Смехоранчета” при НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1928 г.” с художествен ръководител Виктория Петрова. За края на вечерта домакините от Дома на хумора и сатирата са подготвили една изненада – обявяване на резултатите от приключилия ученически конкурс за нова приказка на тема: „Един ден Хитър Петър се озовал в Габрово...”. Лауреатите от Габрово ще си получат лично наградите, а публиката ще има удоволствието да чуе най-добрите отличени приказки.


Коледният Весел четвъртък ще се състои на 19 декември т.г. от 17.30 ч. в зала 6 на Дома на хумора и сатирата. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин