Концерт "С музиката на Джон Уилямс" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
07
Концерт "С музиката на Джон Уилямс"
ДАТА: Oт 07 Декември 2017 до 08 Декември 2017 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт "С музиката на Джон Уилямс"

Софийска филхармония и Фортисимо Фамилия представят –
“С МУЗИКАТА НА ДЖОН УИЛЯМС”


Музиката от космическата сага STAR WARS ще зазвучи в зала “България” на 7 и 8 декември от 19:00 часа. Теми от - The Phantom Menace, Attack of The Clones, Revenge of The Sith, A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi и разбира се The Force Awakens в едно мултимедийно шоу за всички фенове!


Ще чуете и още филмова музика от Джон Уилямс под диригентството на Максим Ешкенази в изпълнение на Софийска филхармония – “Индиана Джоунс”, „Хари Потър“, „Сам вкъщи“, „Джурасик парк“, „Супермен“ и „Извънземното“ .


Билетите ви очкават на касите на зала “България” и онлайн на ticketing.com


Нека музиката бъде с вас! 


***


С ЧАЙКОВСКИ И ДЖОН УИЛЯМС ЗАПОЧВА
НОВИЯТ СЕЗОН НА ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯТази неделя, 12 ноември, Фортисимо Фамилия се завръща със своя нов сезон. В продължение на 7 месеца той ще представи 7 класически концерта за деца и родители. По традиция, концертите ще бъдат на голяма сцена в зала “България”. Първият от тях е “Лешникотрошачката” (12 ноември), а последният -  #отело (27 май). За пета поредна година във Фортисимо Фамилия ще се включат не само големи български музиканти, но и театрална и кино актьори. Диригенти на концертите ще бъдат Максим Ешкенази, Славил Димитров, Павел Златаров и Найден Тодоров.


52416


Месец след старта на Фортисимо Фамилия, почитателите на големия композитор Джон Уилямс ще могат да чуят музика от най-известните му филми под диригентската палка на Максим Ешкенази. На 7 декември в Софийска филхармония ще звучат култови теми от “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Хари Потър”, “Джурасик парк”, “Сам вкъщи”, “Супермен” и “Извънземното”.


52417


След космическо-приключенската декемврийска сага, през януари Фортисимо Фамилия продължава с “Приказка за Менделсон и Малкия Ото” (21 януари) - концерт с участието на актьорите Герасим Геориев-Геро и Иван Юруков. През февруари концертът от фестивалния цикъл е “Приказка за триангъл и концертен орган” с участието на Деян и Дарин Ангелови. Мартенският концерт на Фортисимо Фамилия е “Бетовен девета” с Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, през април ще чуем “Приказка за валса” с Лео Бианки и Богдана Трифонова. Програмата на Фортисимо Фамилия за сезон 2017-2018 ще приключи на 27 май с #отело, концерт с диригент Максим Ешкенази, който ще излезе на сцената в компанията на Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова и Валери Турманов.


52418


Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлайн или на място от касите на зала “България”.

Пълната програта на фестивала е тук. 


Фортисимо Фамилия се провежда, благодарение на Софийска филхармония и Фондация “Америка за България”.


***


МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ ДИРИЖИРА ДВА КОНЦЕРТА С МУЗИКАТА НА ДЖОН УИЛЯМС


Поради големия интерес към концерта с музика на Джон Уилямс на 7 декември, Фортисимо Фамилия обявява още една дата. Вторият концерт ще бъде на 8 декември, отново в зала България.


Маестро Максим Ешкенази пристигна в България, за да се включи в репетициите за два големи концерта от зимния цикъл на Фортисимо Фамилия - “Музиката на Джон Уилямс”.


След великолепно начало с “Лешникотрошачката” на Чайковски пред пълна зала “България” и над 100 правостоящи деца и родители, семейният фестивал за класическа музика Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония вече се готвят за космическо-приключенска сага с музиката на големия съвременен композитор Джон Уилямс. Джон Уилямс е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с над 40 номинации и 5 награди “Оскар”.


Едва ли има дете или пораснал любител на виртуозната филмова музика, които да не искат да чуят на живо - при това в изпълнение на цял симфоничен оркестър! - култовите теми от филмите, с които расте поколение след поколение - “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Хари Потър”, “Джурасик парк”, “Сам вкъщи”, “Супермен” и “Извънземното”.


Диригент на двата концерта, които ще видим в зала “България” на 7 и 8 декември, ще бъде Максим Ешкенази. Маестро Ешкенази работи с Фортисимо Фамилия пета поредна година: мини-епоха, в която над 200 концерти на Фортисимо Фамилия успяха да срещнат над 70 000 деца и родители с магията на класическата музика.


След празничните семейни концерти с музиката на Джон Уилямс, Фортисимо Фамилия продължава през 2018 г. с пет концерта в зала “България”. Пълната програта на фестивала е тук.


Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлайн от www.ticketsbg.com или на място от касите на зала “България”.


Фортисимо Фамилия се провежда, благодарение на Софийска филхармония и Фондация “Америка за България”.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин