Концерт на Ара Маликян - невероятната история на една цигулка - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
28
Концерт на Ара Маликян - невероятната история на една цигулка
ДАТА: 28 Февруари 2017 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Ара Маликян - невероятната история на една цигулка

Ара Маликян пусна новия си албум и първо видео към него!
„Невероятната история на една цигулка“ разказва приключенията на виртуоза и неговия най-верен спътник


Ексцентричният цигулар с ливански произход, арменски корени и испанско гражданство – Ара Маликян пусна новия си, двайсет и пети пореден албум „Невероятната история на една цигулка“ (The Incredible Story of a Violin) и видеото към композицията Ay Tikar Tikar!

Новият диск на виртуоза идва след 3 години на непрекъснати турнета, в които той събира материал, за да разкаже за вечното пътешествие с най-верния си спътник.
„В албума моят инструмент оживява и става онзи мистичен елемент, който вдъхновява - основният действащ герой в живота ми!“ - обяснява музикантът.  

Цигулка, родена в Модена и пропътувала до Ливан, за да попадне при малкия тригодишен Ара, когото баща му - също цигулар, е научил да свири. В типичното си чувство за хумор Маликян споделя, че заедно извървяват "доста странна траектория" на разнообразни колаборации с други култури, музикални традиции и музиканти. От Паганини, през почти всички възможни жанрове – днес виртуозът се самоопределя не като изпълнител, а като посланик. И го доказва с това, че свири главозамайващо и класика като концерт майстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид, и музиката на други култури - Близкия изток (арабска и еврейска), Централна Европа (цигански и Klezmer), Аржентина (танго) и Испания (фламенко).

Ара Маликян признава, че никога не композира с цел да запише нещо. Той предпочита да пуска видео от концерти и новият му клип към Ay Tikar Tikar е изпълнение на живо от последното му световно турне, преплитащо всичко от джаз до поп, от рок до фламенко.

„Невероятната история на една цигулка“ се продава в красива дизайнерска кутия с авторска илюстрация на художника Óscar Sanmartín Vargas.

Ще можем да се сдобием с него и да чуем невероятните композиции в изпълние на световноизвестния цигулар съвсем скоро – на 28 февруари в Зала 1 на НДК.

Билетите на цени от 40 до 100 лв. са в продажба тук и в Билетния център на НДК.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин