Концерт на FRISCO в Терминал 1 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
10
Концерт на FRISCO в Терминал 1
ДАТА: 10 Май 2018 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на FRISCO в Терминал 1

Звездата на грайм музката FRISCO пристига в България по покана на GRIME.BG. Събитието ще се проведе в Клуб Терминал 1 на 10 май, четвъртък. Другите гости от Острова са Shorty, DJ Maximum, DJ Sir Corey. Българският съпорт е поверен на Chibook, Jahmmi Youth и DJ FNKZ. Вратите на клуба отварят в 21:00 ч., а началото е предвидено за 22:00 ч.


Frisco е един от пионерите на grime сцената. Той е и сред първите членове на сформирания през 2006г. лондонски grime колектив Boy Better Know (BBK). Още през 2004г. Frisco печели уважението и адмирациите на всички от сцената след легендарен батъл с кръстника на grime жанра - Wiley. Две години по-късно Frisco издава първия си микстейп - “Back 2 Da Lab Volume 1”, считан днес за абсолютна класика в жанра. Неуморният ветеран продължава своята серия от микстейпове (Volume 2, 3 и 4), придружени от 2 EP-та ( “Have That” и “Tear Drops”), както и дебютния му албум “Fully Grown”. През 2012г. Frisco прави първото си соло-турне из Европа в компанията на друг член на Boy Better Know - Jammer, след което творчеството му претърпява кратка пауза. През 2014г. Frisco се завръща с EP-то “British Nights”, което отразява ярко творческото му израстване до тук. Само преди броени дни на пазара се появи и новият микстейп на Frisco - “Back 2 Da Lab Volume 5”.

Успоредно с музикалната си кариера, през 2015г. Frisco създава The Den - grime ивент, който се провежда ежемесечно предимно в Лондон, но и в други градове на територията на Великобритания. Ивентът събира на една сцена богато разнообразие от стари и нови лица на Grime-а и се радва на изключително голям интерес и посещаемост.
GrimeBG, със съдействието на клуб Terminal 1 и BLOK Supply co., има честта да посрещнат в София първото провеждане на The Den извън границите на Великобритания.


Билети за концерта на FRISCO на 10 май се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цени от 20 лв. за първите 100 билета, 25 лв. редовна цена на предварителна продажба и 30 лв. на самата дата и на място в клуба. Каси: щандовете на Eventim на ул. "6-ти септември", Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е ограничен, интересът към този момент е силен, поради което се препоръчва се предварителното им закупуване!

Eventim
FB event

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин