Концерт на HUGO RACE FATALISTS - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
28
Концерт на HUGO RACE FATALISTS
ДАТА: 28 Май 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на HUGO RACE FATALISTS

HUGO RACE FATALISTS (ex-The Bad Seeds) в Club Void 28-ми май, неделя


Club Void & Alarma Punk Jazz Fest представят HUGO RACE FATALISTS – първата група, с която австралийският пост-пънк блус визионер, сподвижник на Ник Кейв и Мик Харви, пътешественик и поет Хюго Рейс дойде в България преди 4 години. Оттогава имахме честта да гледаме и два негови солови концерта, а в края на 2015 и първото му турне с The True Spirit от няколко години насам започна от България.


Fatalists е „италианската“ група на Хюго Рейс – с Франческо Джампаоли на бас и Диего Сапиньоли на барабани (и двамата – членове на фрий-джаз/сърф-рок/спагети-уестърн квартета Sacri Cuori) и… този път по изключение вместо с дон Антонио Граментиери (който по същото време е на солово турне), с Джовани Ферарио като втори китарист. Ферарио е работил и преди с Хюго - в групите Sepiatone и The True Spirit, а в биографията си има още цял албум с PJ Harvey и John Parish, както и немалко сценични изяви с една от най-магнетичните африкански певици на на нашето време - Рокиа Траоре.


Актуалният албум на „Фаталистите“ 24 Hours To Nowhere излезе в края на миналата година и съдържа някои от песните, които Хюго изсвири за пръв път пред българска аудитория в *Mixtape 5* и Първо студио на БНР през лятото на 2015г. През 2017 Хюго Рейс има още два нови албума – Long Distance Operators с белгийската цигуларка Катрин Грейндордж и предвиденият да излезе на 19 май John Lee Hooker’s World Today с Микеланджело Русо.


Хюго Рейс влиза в голямата музика като най-младият член на Nick Cave & The Bad Seeds в началото на 80-те. Съавтор на Кейв, Харви, Баргелд и Адамсън при написването на култовата песен From Her To Eternity от едноименния албум от 1984, през следващите години, макар да поема по свой творчески път с The Wreckery (първата австралийска ню уейв група с брас секция), контактите със златното поколение на мелбърнския ъндърграунд си остават. Участва като гост-китарист в албума Kicking Against The Pricks (1986) на The Bad Seeds, Ник Кейв се появява на сцената заедно с него на концерти на The Wreckery, а в началото на 90-те Мик Харви записва част от китарите в албума Second Revelator на Hugo Race & The True Spirit.


Африканските търсения в музиката на Хюго Рейс са отразени най-добре в албумите му с американеца Крис Екман във формацията Dirtmusic – с участието на музиканти от Мали като Бен Забо, Фадимата Уалет Умар, Tamikrest, Самба Туре, Амината Уасидже Траоре и др., а проекти като Transfargo и соловият албум на Хюго Between Hemispheres отразяват най-добре неговите търсения в областта на инструменталния пост-рок и ембиънт-музиката.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин