Концерт на I HATE MODELS в Mixtape 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
21
Концерт на I HATE MODELS в Mixtape 5
ДАТА: 21 Април 2017 ЧАС: 23:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на I HATE MODELS в Mixtape 5

На 21 април по покана на Filter Events в София пристига френският ъндърграунд техно продуцент I HATE MODELS


IHATEMODELS
Arts |
France
Значително повлиян от 90тарското рейв звучене и разнообразната звукова палитра на електрониката, наскоро появилият се из ънърграунд техно средите французин IHATEMODELS с лека ръка привлича всеобщия интерес на европейската публика още с излизането на първото му EP за ARTS - WarehouseMemories.


Със силен усет към индустриалната експериментална музика, IHATEMODELS е впечатляващо иновативен в продукцията си и за краткото си време на сцената е преобърнал не един или два клуба „нагоре с краката”. Записва с лейбълите ARTS, Voitax, T/W/BorPls.uk, а по-късно през 2016 излиза и второто му EP - 500 LesbiansInIrak.


В продукцията си, както и в DJ сетовете си, IHateModels няма лимит спрямо жанровете. Със забележителна лекота, младият продуцент успява да превърна една хармонична основа, примесена с тежки индустриални мелодии в неповторима звукова еклектика. Артистичната му насоченост се базира


върху меланхолично звучене, целящо да провокира еуфорична емоция, а музиката му е същинска форма на изкуство, своеобразна конфронтация между Любов и Омраза, Светлина и Мрак.


Накратко, I Hate Models e повече от добре дошъл в тежката артилерия на техно индустрията и по всичко личи,че е дошъл, за да остане.


Подкрепата от българска страна ще бъде осъществена от Birben, Sodev и LinearOutput.


Birben


Роден през 1984г. в София, Birben е добре познат представител на българската техно сцена. Активен като продуцент, диджей и промоутър през последните 15 години, Добрин Станев развива завидни умения зад пулта. Създавайки едни от най-големите ъндърграунд организации като Overload, Progressive-Cycle, той стартира собствен лейбъл- SpaceResearchRecords- първият български лейбъл, специализиран в new-school, modern-wave, dark и industrialtechno и посветен на любовта му към качествената електронна музика.


Sodev


Електронното приключение за SODEV започва през средата на 90-те с музиката на ApexTwin и Autechre. Сетовете на JeffMills, BenSims, DaveClarke и др, запалват интересът му към техното и стават причина да си набави грамофони и да започне да събира първите си плочи. 
Миксовете му представляват динамична разходка из дебрите на електронния звук,
acлед повече от 7 години пауза, SODEV се завръща зад пулта, решен да довърши започнатото, представяйки своето разбиране за техно.


Linear Output


LinearOutput е диджей и любител на винила, част е от [бетон] crew, което дава името си и на нощта посветена на техно музиката, която организират заедно с Riddimbox и Phlp.


Билети: 17/20 лева


Стандартни и онлайн билети от 20 лв. тук и в мрежата на Ticketportal.bg (НДК, OMV, Booktrading, На Тъмно)


Ранно Пиле – ограничено количество билети на цена 17лв само в магазин Яко на ул. Граф Игнатиев № 43 (в безистена до Subway на Попа)


Следи събитието във фейсбук 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин