Концерт на Kottarashky and the Rain Dogs и Оратница 2016 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
18
Концерт на Kottarashky and the Rain Dogs и Оратница
ДАТА: 18 Ноември 2016 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Kottarashky and the Rain Dogs и Оратница

Танцувай с котки, кучета и призраци от новия албум на Kottarashky&The Rain Dogs

След любимите ни 'Opa Hey!' и 'Demoni', Kottarashky&The Rain Dogs се завръщат с нов албум! На 18 ноември ще го чуем премиерно в голямата зала на club *Mixtape 5*. Нуфри (Panican Whyasker) и вокалите му допринасят за рокендрол звучене, което определено е нещо ново за Kottarashky. В 'Cats, Dogs & Ghosts' ще послушаме китарни рифове и нов солиращ инструмент (Димитър Льолев е на саксофона, дами и господа). Така нещата се изместват от само себе си от Балканите към Ню Йорк.


От ‘Cats, Dogs & Ghosts’ звучат rock, blues, Balkan-style funk и jazz ритми от отминалото лято. Нoвият албум се отличава преди всичко с мейнстрийм звучене, по-пестеливо използване на балкански етно елементи и прецизна студийна работа. Албумът е записан в студиото на Константин Кацарски (Bluba Lu) в София.
„Има една live версия на ‘September’ от първия албум и една вариация на ‘Babo’ от втория. Останалите 8 са нови, като обаче идеите за половината от тях се коренят в мои стари разработки още от времето на ‘Opa Hey’. Това всъщност са призраците от миналото, които се срещат с преродените кучета и котката. Тези стари, недовършени идеи се превърнаха в изцяло нови и завършени композиции след сериозна работа в репетиционната и студиото“ - споделя Никола Груев - Kottarashky.


Албумът излиза на 28 октомври и ще може да се намери във всички платформи за download, предвижда се да се запише и на плоча. На живо ще чуем за първи път парчетата на 18 ноември, a албумът ще може да се закупи на място. На сцената в *Mixtape 5* ще излязат и етно бас машините от Оратница, така че вече имате планове за вечерта.


Промо билети по 10 лв. може да закупите тук.

Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин