Концерт на Meszecsinka и Миленита в Sofia Live Club - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
19
Концерт на Meszecsinka и Миленита в Sofia Live Club
ДАТА: 19 Октомври 2017 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Meszecsinka и Миленита в Sofia Live Club

Meszecsinka и Миленита – нежна дивост в Sofia Live Club на 19 октомври
Концертът отбелязва Деня на българо-унгарската дружба


Една от най-самобитните унгарски формации, добре позната и обичана у нас – Meszecsinka, ще гостува у нас за съвместен концерт с лъчезарната Миленита и нейния бенд в Sofia Live Club. Тази комбинация никак не е случайна: поводът е официалният Ден на българо-унгарската дружба 19 октомври. Именно на тази дружба рожба е проектът Meszecsinka – унгарската група с българско име. В празничната вечер, в една от най-горещите концерти локации в столицата България среща Унгария в лицето на две едновременно нежни и диви жени: Миленита и Анамари. Всяка от тях с ярка индивидуалност и изключителна харизма, всяка от тях начело на формация, единствена по рода си и невъзможнa за поместване в стилови рамки.


Очаровала феновете на Беглика 2015 и гостуваща често със самостоятелни гигове у нас, Meszecsinka се радва на непрекъснато увеличаваща се фенбаза сред българската публика. Нейно ядро са Аннамария Ола (вокали, флейта) е вокал на Fokatelep (хедлайнер на Беглика 2012), а Емил Билярски (клавир, китара) 15 години свири в психеделичната Korai Öröm, добре известна и у нас.


Meszecsinka е формирана от двамата през 2009 г. Свирят из цяла Европа, САЩ и Канада, заснемат клипове на Червения площад  и на българското Черноморие. Актуалният им албум Awake In A Dream е наречен от пресата“гениален“, „world music албум на годината“ и е горещо приет от публиката в различни страни. Какво е Meszecsinka? Вместо опити да определим стила им, ето няколко отзива от международната преса:


Meszecsinka ще посети и други градове в България: 18.10 - Пловдив - Bee Bop Cafe; 20.10 - Tърново - Melon Live Club ; 21.10 - Варна - Club Vintage 33.


Веднага след българското турне групата лети за Русия, където ще свири в Москва и Санкт-Петербург. Добър завършек на 2017 година, която започна за Meszecsinka в Ню-Йорк на престижния фестивал на Association of the Performing Arts Presenters.


51195


19 октомври е и датата на публикуването на соло албума на Емил Билярски. Дванайсетте песни със заглавие “Само сам знам“ ще се появят за пръв път във форма на компакт диск в София Лайв Клуб. Възможно е и да чуем някоя от композициите на живо, за пръв път в България.


Едва ли има почитател на алтернативната музикална сцена в България, който не познава Миленита. Нашумяла преди години със закачливия хит „Черни котараци“, талантливата певица, която сама пише музиката и текстовете си, е в непрекъснат експеримент и търсене на нови музикални измерения. Няма да я видим да издава нови албуми и да заснема официални видео клипове. Музиката на Миленита се случва на живо, сега и в тази минута, тя е органично свързана със спонтанноста на момента, ежедневно ново пътешествие навътре в себе си и навън към същността на истински красивото и автентичното. През годините в творчеството на Миленита се усещат влияния от пънк, ска, реге, суинг, джаз, сайкъделик рок, а последното й парче „София град – душеяд“ спокойно можем да определим като хип-хоп с инди забежки.


51196


Заедно с любими хитове като „Да ти го начули“, „На село“, „Пия за Мария“, „Escalera” и разбира се “Черни котараци“, на 19 октомври на сцената на Sofia Live Club Миленита ще представи и актуални свои парчета, които вече се радват на хиляди гледания в YouTube канала й.


Концертът е част от поредица събития, свързани с Деня на Българо-Унгарската Дружба и организирани от Унгарския Културен Център.


Билети за концерта на Миленита и Meszecsinka вече са в продажба онлайн и в мрежата от билетни каси на Eventim.bg на цени 12 лв на предварителна продажба и 15 лв на място.


Подробности за събитието следете в официалото фейсбук събитие!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин