Концерт на Оратница 2016 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
16
Концерт на Оратница
ДАТА: 16 Септември 2016 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Оратница

Оратница се моторизират след 365 концерта без бус


Публиката се включва в закупуването на новия бус на групата


На 16-ти септември Оратница ще се качат на сцената на Маймунарника. Всеки закупен билет за концерта е малка, но важна част от сумата за новия бус. Специални музикални гости са популярният бийтбоксър Skiller и DJ Dharba.

За 7 години българската етно бас банда измина какви ли не пътища. След 365 концерта, Оратница набират все по-голяма популярност и участват в програмата на различни български и чуждестранни фестивали. 365 концерта са си цяла календарна година пътуване и участия на живо пред различна публика. Музикантите от групата често са „добре дошли“ и „добре отишли“ в различни европейски държави, защото българският фолклор, примесен с модерни елементи, се харесва от много хора по света. За да достига по-лесно до различните локации на концертите си, групата има нужда от по-удобно мобилно решение.

След успешно реализираното турне в САЩ и Канада, концертният километраж на Оратница навъртя сериозна цифра. Само за тази година са налице 30.000 км пътувания по суша. Освен поканите за участия, нараства и багажът на групата – Оратница имат повече апаратура и инструменти за концертите си. По време на турнетата момчетата са достигнали до извода, че „бусът е тяхната крепост“. Винаги е по-приятно да си в своята собствена крепост, нали?

„Очакват ни още много концерти и километри и затова решихме, че е време да се моторизираме. Трябва ни бус, с който удобно и бързо да доставяме етно бас до всяка точка на света, където има асфалт (може и без асфалт).“ - споделя Християн Георгиев (кавал, мелодика, вокали) от Оратница.

Първите 365 билета са на промоционалната цена от 10 лв. , а на място цената на билетите е 15 лв.

Събитието във Facebook може да следите тук.


Билети може да закупите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин