Концерт на Оратница в клуб MAZE - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
24
Концерт на Оратница в клуб MAZE
ДАТА: 24 Юни 2017 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Оратница в клуб MAZE

ОРАТНИЦА“ ВИ ПРЕДИЗВИКВА НА КОНЦЕРТ БЕЗ СЕКУНДА ТИШИНА


Най-добрите идеи се раждат тогава, когато мислим извън рамките, експериментираме, импровизираме... Ето защо „Оратница“ продължава дългогодишните си традиции с поредното издание на проекта „LAB Sessions”. Този път концепцията е: NO SILENCE (БЕЗ ТИШИНА) – непрекъснато смесване на стари и нови песни, плътно скрепени помежду си от имровизацията. Станете свидетели на целия процес на живо тази събота (24 юни) от 22:00 ч. в клуб „MAZE”.


Въпреки пътуването на бандата през музикалните традиции от всички краища на България, те са дълбоко вдъхновявани и от други стилове – електронната музика е един от тях. Това си личи най-вече от хип-хоп, дъбстеп, трап и дръм‘н‘бейс ритмите, които секстетът използва в песните си - оттам идва и името на техния отличителен собствен стил - етнобас“! Една от причините за големия успех на „Оратница“ е, че групата умее да съединява изключително хармонично тези иначе толкова контрастиращи музикални полярности. Затова следващото предизвикателство, с което са се захванали, е да приложат друго типично за електронната музика явление - миксирането. Така всички парчета ще бъдат смесени помежду си по начин, по който един умел DJ би го направил. Това загатва за музикалното предизвикателство да се съчетаят различни ритми и тоналности заедно, чрез импровизация. Затова обуйте най-удобните си обувки, защото няма да получите и миг почивка, тъй като групата ще ви фолклорнизира без прекъсване с тяхното клубно етно звучене.


Ще чуете както най-любимото от „Оратница“, така и някои нови неща, които бандата е забъркала специално за събитието. Вече знаете, че групата сега има и своя нежна част в лицето на Дияна Василева („Мистерия на българските гласове“) и Ася Пинчева („Мерудия“, „Космически гласове от България“), чиито гласове ще се извисят високо в атмосферата и ще ви разпръснат из най-дълбоките и красиви кътчета на „Оратница“.


Линк към събитието тук


Повече информация за „Оратница“ тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин