Концерт на Terri Walker в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
21
Концерт на Terri Walker в София
ДАТА: 21 Април 2017 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на Terri Walker в София

Кралицата на английския соул Terri Walker с концерт в България


Джазов соул и проникновен ритъм енд блус с Terri Walker в Sofia Live Club на 21 април


През 2003 г. Terri Walker превзема родния си Лондон с класа и авторитет, след което следва и покоряването на световните музикални върхове. Дебютният ѝ албум „Untitled“, включващ 14 разтапящи душата като нагорещено масло нео соул парчета, се превръща в такъв внезапен хит, че непосредствено след това Walker открива, че се бори срещу Beyoncé за отличие на наградите МOBO за Най-добър албум на годината. Дори легендата Amy Whinehouse става фен на Terri Walker, споделяйки: “Йооо, Terri. Обичам първия ти албум”.


Британската соул кралица Terri Walk идва за първи път в България, по покана на 5PT, за незабравим лайв на 21 април в Sofia Live Club. Билетите за концерта на Terri Walker у нас вече са в продажба на цени от 40 лв (Early bird) в партньорската мрежа на Eventim и онлайн тук


"Започнах да уча оперно пеене, когато бях на 15 и да я пея професионално от около 18. Мисля, че класическото обучение е най-доброто обучение, което човек може да получи". Оперната школа помага на Walker да премодулира по най-отличен начин своята кариера като соул изпълнител, повлияна от музиката на Aretha Franklin, Chaka Khan и Mica Paris. Дебютният албум „Untitled“ на Terri Walker излиза в началото на 2003 г., със сътрудничество на изпълнители като Mos Def и Blueblood, бележейки светкавични успехи и незабавни отличия.


Ако сте настроени за вечер с красива музика с привкус на пленяващ соул и завладяващ ритъм енд блус, Terri Walker е артистът, който с класа и стил ще Ви осигури едно такова незабравимо музикално изживяване. Датата е 21 април, часът - 22:00ч., мястото - Sofia Live Club, а виновници това да се случи - 5PT.


Early bird билетите за Terri Walker са изчерпани
От 22 февруари стартира продажбата на ограничен брой билети от 45лв


Кралицата на английския соул Terri Walker, която идва за първи път в България, по покана на 5PT, ще изнесе невероятен концерт на 21 април в Sofia Live Club. Поради големия интерес, Early bird билетите за Terri Walker вече свършиха. От ДНЕС (22 февруари) влизат в продажба билети на цена от 45лв, които можете да закупите в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн тук


Ако искате да се насладите на един незабравим лайв със забележителната Terri Walker, оценена като брилянтна дори от легендата Amy Whinehouse, побързайте да си вземете билет, защото и пропуските от 45 лв са лимитирани.


През 2003г. Terri Walker издава дебютния си албум, който озаглавява „Untitled“. Колекцията се превръща в тотален хит – Terri е номинирана за Mercury Prize и четири награди MOBO. След супер успешнатa „Неозаглавена“ колекция от 2003г, следват „L.O.V.E“ през 2005г., „I Am“ през 2006г. и „Entitled“ от 2015г – всички до един албуми, наситени с пленяващата мелодичност на соул музиката и чувствения, докосващ душата глас на Terri Walker.


Крилицата на брит соул музиката определя себе по следния начин: „Винаги съм си мислела, че да съм певица е всичко, което искам. Но аз имах истории за споделяне. Имаше хора, които да вдъхновявам. Имаше хора, които са се чувствали така, както и аз самата съм се чувствала. Тогава осъзнах, че аз не съм просто певица...Аз съм артист и винаги ще бъда.“


Terri Walker е АРТИСТЪТ, който с елегантен стил Ви гарантира едно уникално по рода си музикално преживяване. Всичко това и много повече на 21 април от 22:00ч. в Sofia Live Club.


Билети на цена от 45 лв в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн тук


Само ограничен брой билети ще се продават в деня на концерта на входа на клуба на цена от 50 лв.


Следете събитието на официалната му фейсбук страница и на официалната фейсбук страница на 5PT.


Terri Walker прави подаръци за 8 март


Вземи билет на 7-ми март и заведи безплатно +1 в деня на концерта на Terri Walker


Не забравяйте за уникалното предложение, с което можете да зарадвате половинката си или свой приятел, и то БЕЗПЛАТНО, защото САМО на 7-МИ МАРТ всеки закупен билет за лайв шоуто на Terri Walker ще важи за ДВАМА в деня на събитието. Вие искате уникален празник – Terri Walker Ви подарявa незабравим спомен.


BBC, Daily Mirror и The Guardian за творчеството на Terri Walker


Вижте някои интересни подробности за живота и работата на брит соул кралицата Terri Walker.


Феновете на Terri Walker я познават с брилянтната ѝ музикална кариера със зашеметяващи сингли, които ще имаме възможност да чуем на живо в Sofia Live Club на 21 април. Сигурно знаете, че кралицата на английския соул е родена на 14 април 1979г. в близост до Лондон. Може би не сте запознати обаче, че Terri Walker всъщност се казва Chanelle Gstettenbauer. Известно ли ви е, че родителите на Terri са с ямайски произход? А че певицата говори свободно немски език, защото на 4-годишна възраст се мести със семейството си в Бавария? Както самата Terri казва: „Обичам Германия – тя ме е оформила такава, каквато съм.“


Сред интересните факти около творчеството на Walker e мнението на някои от най-известните медийни критици в Обединеното кралство в лицето на BBC, Daily Mirror и The Guardian.


Terri Walker издава дебютния си албум „Untitled“ през 2003 г. В едно предаване на BBC Денис Бойд заявява: "Г-ца Walker е артист, който смело поема своята кариера, доближавайки се до американските диви. Със сигурност има потенциал да пробие не само в Англия, но и отвъд. „Untitled“ е албум, който не може да бъде подминат. Той е не просто ърбън, той е не просто ар енд би, той е музика за душата".


Критиката за втория албум „L.O.V.E“ на Terri Walker също се оказва изключително положителна. Британският таблоид The Daily Mirror пише: "Откриващото парче уверено прогнозира, че това наистина е нейното време (препратка към песента „This Is My Time“ от колекцията „L.O.V.E“), с глас, който просто смазва конкурентите и с песни, които са дори по-добри от тези в дебютния ѝ албум. Г-ца Walker е във възход. Тя е просто една поп соул сладост. "


Третият албум „I Am“ получава също позитивни отзиви, връщайки Terri Walker към нейните нео соул корени. Матилда Еджер-Купър от BBC казва: „Terri Walker“ се завръща шеметно с третата си колекция. Това е един великолепен албум, който праща Terri обратно във висшата лига на британските изпълнители“. Мат Сноу от The Guardian коментира: „I Am“ е интимен и тих албум, в който едновременно с чувството на близост и спокойствие, което музиката носи, силно се откроява прекрасният глас на Terri Walker. Тя пее толкова красиво, че със сигурност ще направи диска класика“. И Walker наистина го постига, както се случва и с четвъртата ѝ колекция от 2015г. - „Entitled“.


Terri Walker идва в София на 21 април, за да докаже, че казаното и написаното за нея е самата истина, защото мястото ѝ във висшата лига на британските артисти е напълно заслужено.


*


Гласът на Тerri Walker – една брилянтна комбинация между Aretha Franklin и Erykah Badu


Terri Walker: „Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема"


Гласът на Тerri Walker притежава дълбочината на гласовете, присъщи на старата школа диви като Patti Labelleand и Aretha Franklin, но със типичната свежест на нео соул звезди като Erykah Badu и Floetry. Британската соул кралица Terri Walk идва за първи път в България, по покана на 5PT, за гарантирано незабравим лайв на 21 април в Sofia Live Club.


Terri има таланта наистина да окаже въздействие върху градската сцена, защото вокалите й са от първостепенно значение за всяка песен, а нейната музика рамкира гласа ѝ просто перфектно. Тerri Walker умее да хваща сърцето на класическия соул и да го смесва с модерен ритъм енд блус. Резултатът е оригинален и уникален като самата нея.


Въпреки, че по-голямата част от музикалните критици определят стила на Terri Walker като нео соул, саматя тя казва: "Не мога наистина да класифицирам музиката си като"нео соул", защото този жанр изисква определена аудитория и обикновено звучи по-бавно, а моят ритъм е доста разнообразен. Музиката ми пресича границите и отива отвъд една конкретна тема". Въпреки, че Terri Walker споделя същото уважение и разбиране към класическия соул от 60-те и 70-те години, който съставлява нейната автобиография, по същия начин, както и тези на Erykah Badu и Jill Scott, при Terri той е може би нарочно по-слабо пресъздаден. Terri притежава вроден талант да пее песни от сърце - подарък, който тя демонстрира така естествено, както и хубавата си външност.


Terri Walker изпитва особено възхищение към класическата школа и оперното пеене, за които споделя: „Операта винаги е била моя амбиция. Класическата школа помага за правилното дишане и учи как да си взимате много важни бележки, които със сигурност влизат в употреба. Искам да кажа, че ако отидете на опера ще видите, че на тези хора дори не им се налага да използват микрофони. Това наистина възпитава безпогрешно как да използвате гласа си“, споделя г-ца Walker.


Има нещо, което е абсолютно неоспоримо за брит соул кралицата, а именно че Terri е изключително топъл и приветлив човек, верен на себе си. Това са типични черти, които явно се открояват и в нейната музика, изпълнена с честност и действаща като успокояваща душата песен. Ще имате късмета лично да се убедите в това на 21 април в Sofia Live Club от 22:00ч.


***


Terri Walker за Whitney Houston, Mary J. Blige, Bill Withers и детството си


Terri Walker: “Винаги ще нося хип-хоп музиката в сърцето си”


Брит соул кралицата Terri Walker, която идва за първи път в България на 21 април в Sofia Live Club, споделя някои интересни факти за музиката, характеризираща творчеството ѝ. Билети за шоуто и в София ще намерите тук


На въпрос кои са изпълнителите, повлияли на нейната работа, Terri признава: „Може би за мен най-голямо влияние е оказал Bill Withers, защото аз съм огромен негов фен. Харессвам изключително много Anita Baker и Aretha Franklin, че дори и Whitney Houston, защото винаги съм смятала, че гласът ѝ е много душевен. Когато бях малка си падах и по музиката на Mary J. Blige. Харесвам още Millie Jackson, Rick James и още толкова много хора, които в една или друга степен са повлияли на моето творчество.“


На въпрос как нейният бекграунд в хип-хопа оказва влияние на подхода към взимане на решение и развиване на кариера в соул музиката, Terri Walker отговаря: „Забавно е, защото това е моето наследство, там от където идвам, това е музиката, която слушахме докато растем. Дори родителите ни са израснали с този тип музика. Когато отивахме да спим, майка ми ни пускаше записи, които звучаха понякога чак до сутринта. Винаги ще нося хип-хоп музиката в съзнанието и сърцето си, защото вероятно още от най-ранна детска възраст съм изградила музикалната си култура именно с нея. От нашата ера на 80-те и 90-те години моето поколенио винаги гледаше и слушаше R&B и Hip-Hop, ето защо мисля, че навлизането ми в соул музиката е просто едно естествено продължение.“


Освен известните колаборации на Terri Walker с хип-хоп артисти като Mos Def и Salaam Remi, през 2012 г. Terri си партнира с нейната R&B колежка Nicole Wray, за да формират ретро соул дуо. През 2013г. излиза и едноименният им албум „LADY“. Няколко месеца след това Terri продължава да развива собствената си соло кариера.


Не забравяйте че ви предстои събитие, което не бива да пропускате с артист, който няма да забравите – Terri Walker на 21 април от 22:00ч. в Sofia Live Club.


***


Шотландско уиски заковава цените на билетите за концерта на Terri Walker


Последни детайли преди шоуто на брит соул кралицата Terri Walker в София


Остават броени дни до един незабравим лайв с уникалния глас и непринуден сексапил на кралицата на английския соул Terri Walker. Предстоящото участие е първото гостуване на Terri Walker в България и ще се състои този петък (21 април) в Sofia Live Club от 22:00ч.


Благодарение на подкрепата на шотландското уиски Grant’s, цените на билетите на входа в деня на концерта остават на цени от 45 лв.


Концертът започва в 22:00ч., затова от 5PT призовават за навременно пристигане и настаняване в клуба. Вратите отварят малко след 20:00ч. За пълноценно и приятно преживяване по време на шоуто, организаторите молят за премерена и възпитана употреба на мобилни устройства. В Sofia Live Club няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети.


Terri Walker, която очакваме с огромно нетърпение да се качи на сцената на Sofia Live Club на 21 април, отправя специално обръщение към своите фенове в България.


Отдолу ще видите и самия поздрав, който английската соул кралица изпрати с много любов само за българските си почитатели.



Билети на цена от 45 лв в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн тук


Само ограничен брой билети ще се продават в деня на концерта на входа на клуба на цена от 50 лв.


Следете събитието на официалната му фейсбук страница и на официалната фейсбук страница на 5PT.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин