Концерт на група Ревю - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
25
Концерт на група Ревю
ДАТА: 25 Ноември 2016 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на група Ревю

„Ревю“ сътворяват „Революция“ на Киномания


Новият им албум е част от филмовата панорама и е със специалното участие на „Таралежков” и „Лоши петли”

„Ревю“ се завръщат на сцената с нов албум – „РевЮлюция“, който ще бъде представен на 25 ноември от 20:00 ч. в зала 3 на Двореца. 


„Ревю“ са написали музиката на не един филм и характерният им неподправен стил им отрежда незаменимо място в българската култура.
„Ревю” имат способността да разпалват огньове и да създават малки революции, там където детето в нас още е будно и е готово да следва себе си и своите идеали. Всичко е продиктувано от любовта и желанието да споделяме най-чистите и истински емоции, каквито музиката ни дава. Това ще ни докажат „Ревю” – ще ни подтикнат отново да се почувстваме диви, млади, свободни и буйни, и заедно с тях да се потопим в един по-красив свят. „Бунтът е завинаги, свободата-вечно млада.” – това е и мотото на групата, с което ще ни посрещнат тази есен в Националния дворец на културата в рамките на ХХХ издание на Киномания. Един нов албум ще възроди силата на „Ревю”, а на сцената ще ни очакват Васил Гюров, Кристина Серафимова, Деян Драгиев и Веселен Йовчев.


Билети на касите на Билетен център – НДК и тук.

Повече за „Ревю“
Групата бележи своето начало през 80-те години на миналия век. Създатели са Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев, които първоначално създават група „Кале”. Според Гюров в превод  „кале”, означава свобода – нещо, което не те ангажира“. Първият им концерт е доказателство за свобода на духа, защото още след третото парче, което изпълняват на сцена биват свалени. Причината е, че песните им са твърде дръзки и предизвикателни за времето си. Така те се утвърждават като бунтари, дръзнали да защитават своята кауза в името на музиката си. Групата претърпява промени в състава  си и така се ражда и „Ревю”, като към нея се присъединяват Бойчо Карабойчев и Милена Славова. Групата бързо печели любовта и симпатиите на публиката и музикалните критици, като бива наградена в много български конкурси за авторска музика. Режисьорът Иван Ковачев посвещава филм на „Ревю”, който носи името "Директор на водопад" и разказва историята на групата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин