Концерт на израелския музикант Идан Райхел - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
17
Концерт на израелския музикант Идан Райхел
ДАТА: 17 Септември 2016 ЧАС: 20:30 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на израелския музикант Идан Райхел

За първи път магичните филмови декори в Киноцентъра в Бояна ще бъдат отворени за публиката на един необикновен спектакъл.

На 17 септември, под звездното небе, музикалната икона Идан Райхел ще подари на гостите на събитието незабравими мигове, наситени с ритми от Етиопия, вкус от Колумбия, аромат от Мали и цветове от Франция.

Вълнуващият акустичен пиано концерт на Идан Райхел и част от музикантите от мултикултурния проект The Idan Raichel Project ще ни пренесат в свят на мир, разбирателство и протегната ръка. В свят, в който всички хора дишаме заедно, танцуваме и споделяме надеждата.

Идан Райхел е музикант и продуцент, който вплита в творбите си силни послания към обществото за един по-добър и свободен свят. Той създава уникалната формация „Проектът Идан Райхел“, включваща над 150 музиканти от десетки различни държави, които изпълняват песни на различни езици, акомпанирани от традиционни и екзотични инструменти.

Групата печели световна слава през 2006 г., когато специално издание с тяхна компилация получава международно разпространение. През 2009 г. Идан Райхел издава втори международен албум „Within the wall“, отново в мултикултурно партньорство с музиканти от различни националности.

Формацията прави концерти на едни от най-класовите музикални сцени в света, като лондонската Роял Албърт Хол, операта в Сидни, зала Батаклан в Париж и много други. Освен това Проектът си партнира със звезди като Алиша Кийс и Патрик Брюел, а през 2013 г. е поканен да изнесе частен концерт за американския президент Барак Обама.

Концертът у нас е част от “Фестивала на толерантността”, който ще се проведе в София на 17 и 18 септември 2016 година. 10% от печалбата от билетите ще бъдат дарени на Български Червен Кръст.


Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин