Концерт на оркестъра на Глен Милър в НДК - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
22
Концерт на оркестъра на Глен Милър в НДК
ДАТА: 22 Март 2017 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Концерт на оркестъра на Глен Милър в НДК

Оркестърът на Глен Милър се завръща в България на 22 март с нова концертна програма!


It’s Glenn Miller Timeе името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на бендлидера Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март 2017 г., за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога.


Сега е моментът почитателите на непреходната стойностна музика да направят незабравим подарък за себе си и своите близки, като закупят билет за концерта.


Повече от 75 години след основаването на биг бенда от големия композитор Глен Милър, светът не спира да се вдъхновява отново и отново от гениалните му и незабравими композиции. Сред тях са Moonlight Serenade, In The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 6-5000 или American Patrol.


С майсторските си изпълнения оркестърът ни връща сякаш с машината на времето в 30-те и 40-те години на отминалия век. Именно в този период е възникнал и един от най-космополитните и завладяващи музикални стилове на всички времена и увлякъл в танц хиляди по света – суингът.


У нас ще пристигне в пълния си състав оригиналният оркестър начело с Вил Салдън, изпълняващ автентичните аранжименти, така както ги е оставил на нотните листове самият Глен Милър. Ще видим членовете на бенда, облечени в оригиналните костюми, с които са излизали на сцена още със своя основател, както и оригиналния им музикален реквизит.


Още с първите тонове на мелодиите, които ще чуем на 22 март в рамките на програмата It’s Glenn Miller Time”, брилянтните музиканти от оркестъра няма да оставят никакво съмнение за изключителния си професионализъм и лекота, с която пазят живо наследството на незабравимия джазмен и композитор Глен Милър, превърнал се в символ на цяла една епоха.

***


Виртуозната джаз певица Елън Блиек и самият Вил Салдън, бенд лидерът на оркетъра на Глен Милър, ще подарят няколко вълнуващи серенадни изпълнения, подготвени специално за българската публика.


Композициите, в които уникалните си певчески данни ще покаже родената в Холандия джаз прима, са класики като A Tisket A Tasket, I’m Thrilled, Don’t Be That Way, I Won’t Dance, Far Away Places, At Last и др., а рамо до рамо до нея Вил Салдън ще пее вечните евръгрийни People Like You And Me, On The Sunny Side Of The Street, Don’t Sit Under The Apple Tree, Pennsylvania 6-5000. Вокалистите ще бъдат подкрепени още от няколко първокласни изпълнители, подвизаващи се под името Moonlight Serenaders, които ще пресъздадат неостаряващите химни на иконата на световната джаз сцена Глен Милър точно така, както са били изпълнявани още при появата си на бял свят.


Именно „автентичност“ е най-точната дума, с която би могло да се опише преживяването, наречено “It’s Glenn Miller Time”, новият спектакъл на световноизвестния оркестър на Глен Милър, именно който ще можем да видим на 22 март.


Бендът, който пристига у нас по покана на продуцентска компания АРТ БГ, ще потопи българската публика във феноменалната атмосфера на 30-те и 40-те години на XX в – период, не случайно останал в историята с името „епохата на джаза“. Именно това са годините, в които се появява и едно от най-космополитните, универсални и завладяващи музикални и културни течения – суингът.


Освен напълно точни изпълнения на оригиналните композиции на великия американски композитор, музикантите от оркестъра на Глен Милър ще допълнят усещането за автентично преживяване и с оригиналните си костюми и музикален реквизит от епохата на джаза и суинга.


Оркестърът на Глен Милър пристига в София в пълния си състав, начело с бендлидера Вил Салдън, който е селектирал нова концертна програма специално за събитието.


По време на впечатляващата си кариера като лидер на оркестъра на Глен Милър, стартирала през 1985 година, Вил Сандър изнася повече от 4000 грандиозни спектакъла по цял свят пред почти 4 милиона души, а работата му може най-точно да се опише с думите „съвършенство“ и „пълен перфекционизъм“. В момента диригентът и неговият бенд отново са на път и се радват на огромен успех в рамките на настоящото си турне, което обхваща държави от цяла Европа и се простира чак до Русия, Азербайджан и Израел.


Дори повече от 75 години след формирането на оркестъра на Глен Милър, музикалният свят все още остава напълно омагьосан от незабравимите мелодии и аранжименти. Точно както Кока-Кола и Елвис Пресли, Глен Милър и неговата незабравима музика, се превръщат в едни от най-ярките и разпознаваеми символи на Американската култура по целия свят.


Билети за концерта на Глен Милър могат да се открият на цени от 40 до 100 лв.


Билетите са налични онлайн и на касите в мрежата на Ивентим.


*


Специални изненади и неизпълнявани композиции на концерта на Glenn Miller Orchestra на 22 март в София!


Остават само няколко дена до грандиозния джаз спектакъл у нас


Цели 20 нови композиции ще представи прословутият Glenn Miller Orchestra пред българската публика по време на концерта си в София на 22 март, в зала 1 на НДК. Бенд лидерът Вил Салдън обещава още множество вълнуващи изненади, които са подготвени специално за софийските фенове на джаза и на творчеството на великия американски композитор, но които засега се пазят в тайна.


Glenn Miller Orchestra, който ще гостува у нас с новата си програма “It’s Glen Miller Time” и пристига по покана на Продуцентска компания АРТ БГ, ще излезе в пълния си състав, включващ богата гама от инструменти: 4 тромпета, 4 тромбона, 5 саксофона, барабани и пиано. Освен това, родната публика ще може да се наслади на вълнуващите вокални изпълнения на първокласни изпълнители, подвизаващи се под името Moonlight Serenaders, които ще пресъздадат неостаряващите химни на иконата на световната джаз сцена Глен Милър точно така, както са били изпълнявани още при появата си на бял свят.


Разбира се, програмата, с която Glenn Miller Orchestra, ще зарадва българската публика ще включва и всичко най-любимо и добре познато от неостаряващото музикално наследство на Глен Милър: на 22 март няма да пропуснем да чуем любими класики като Moonlight Serenade, In The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 6-5000, American Patrol и много други!


Освен напълно точни изпълнения на оригиналните композиции на големия американски композитор, музикантите от Оркестъра на Глен Милър ще допълнят усещането за автентично преживяване и с оригиналните си костюми и музикален реквизит от епохата на джаза и суинга.


По време на впечатляващата си кариера като лидер на Оркестъра на Глен Милър, стартирала през 1985 година, Вил Сандър изнася повече от 4000 грандиозни спектакъла по цял свят пред почти 4 милиона души, а работата му може най-точно да се опише с думите „съвършенство“ и „пълен перфекционизъм“. В момента диригентът и неговият бенд отново са на път и се радват на огромен успех в рамките на настоящото си турне, което обхваща държави от цяла Европа и се простира чак до Русия, Азербайджан и Израел. В София те ще пристигнат директно от Петерсбур, Германия.


Дори повече от 75 години след формирането на Оркестъра на Глен Милър, музикалният свят все още остава напълно омагьосан от незабравимите мелодии и аранжименти. Точно както Кока-Кола и Елвис Пресли, Глен Милър и неговата незабравима музика, се превръщат в едни от най-ярките и разпознаваеми символи на Американската култура по целия свят.


Билети за концерта на Глен Милър могат да се открият на цени от 50 до 100 лв.


Билетите са налични онлайн и на касите в мрежата на Ивентим.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин