Кой открадна чипса - детски танцово-музикален спектакъл - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
08
Кой открадна чипса - детски танцово-музикален спектакъл
ДАТА: 08 Декември 2016 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Кой открадна чипса - детски танцово-музикален спектакъл

Пъстър детски танцово-музикален спектакъл за деца и възрастни, завършек на годишния цикъл на образователната програма „Танцуващи хлапета“ за 2016 г. "Кой открадна чипса?" е едно великолепно, иновативно, изящно и забавно шоу, което силно провокира въображението и разбужда артистичния дух у малки и големи. Заплетена интрига и емоционално поднасяне, които не оставят никого равнодушен!

Хореографът Петър Илиев ни пренася в неповторим детски свят – пъстър, оживен, находчив. Спектакълът ни въвлича в мистериозна приключенска история, която се разгръща в обикновено българско училище. Изправени пред сложна загадка, училищните детективи преминават през поредица от комични недоразумения, срещайки различни животинки и дори странни извънземни. С разплитането на ситуацията те стигат и до неочаквана поука.

С участието на деца от:
103 ОУ „Васил Левски“, ж.к. Филиповци
116 ОУ „Паисий Хилендарски“, с. Яна
140 СОУ "Иван Богоров" ж.к. Обеля
и
Солисти от Националното училище за танцово изкуство

Петър Илиев споделя за работата си по спектакъла: „Кой открадна чипса?“ е проект различен от всичко, което съм правил досега. Създавам танц по музика, която е изключително оригинална, звучаща по нов начин, сложна и предизвикателна. Силно провокира творческото ми мислене, вдъхновен съм много, а ентусиазмът на децата ме зарежда с много енергия. Идеята, която пресъздаваме, зарази малките танцьори и всеки ден откривам нови нюанси в отделните характери. Самите участници също са изключително отдадени на ролите си и заедно обогатяваме танцовите етюди. Костюмите, сътворени от нашата художничка Ваня Вълкова, са колоритни и крайно иновативни. Щастлив съм, че една идея обединява толкова деца и съмишленици."

Наистина, един от особено оригиналните елементи на спектакъла е музиката, създадена специално за него от талантливия композитор Светослав Кърпаров. Шестте пиеси, всяка със собствен облик, се допълват и надграждат сценария. Сложна и сериозна като текст, тя е закачлива и весела като звучене и е почти едно от действащите лица в спектакъла. Соловите изпълнения на саксофон са на младия джаз-музикант Владимир Кърпаров. Музикалните етюди се допълват и надграждат оригиналното либрето на сценариста Людмил Попов.

Творческа концепция и хореография: Петър Илиев
Музика: Светослав Кърпаров
Либрето: Людмил Попов
Визуален дизайн: Ваня Вълкова
Соло саксофон: Владимир Кърпаров
Асистент-хореографи: Росица Терзийска и Николина Карагеоргиева
Осветление: Виктор Георгиев

Проектът се осъществява с неоценимата подкрепа на фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в България.

„Танцуващи хлапета“ е утвърдена детска танцова програма на фондация „Танцово изкуство- Илиев“. Целта й е да предостави възможност на деца от общообразователни училища в София и от периферни райони да се докоснат до магията на танцовото изкуство.

Идеята на Петър Илиев, хореограф с дългогодишен опит от Националния танцов институт на САЩ, е да покаже, че танцът, освен чисто естетическа роля, може да има и силна педагогическа и изграждаща функция. Чрез танца у децата се възпитават навици за работа в екип и дух на толерантност. Развива се творческия им усет и мотивацията за успех. Посредством уникалния и изцяло авторски спектакъл фондацията обединява деца, които вербално общуват на различни езици, но на сцената всички комуникират с международния език на танца.

Билети:
Онлайн: тук
0887 618 448 / Десислава Георгиева
или на касата на театъра преди спектакъла

Намаление за групови посещения - моля, позвънете на тел. 0887 61 8448.

Повече информация тук.


Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин