Край до край – премиера на втората книга на Стефан Стефанов - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
03
Край до край – премиера на втората книга на Стефан Стефанов
ДАТА: 03 Декември 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Край до край – премиера на втората книга на Стефан Стефанов

От край на край през край за една година втората книга на Стефан Стефанов беше преживяна, написана и вече е готова точно навреме за коледните празници.

На 3 декември 2015 г. Стефан Стефанов и издателство „Колибри“ с гордост ще представят „Край до край“ – сатиричен и отчасти стряскащо реалистичен разрез на родната&международната действителност, в които съществуваме, борим се и продължаваме напред&назад, всички заедно.


Домакин на премиерата на сборника ще е литературен клуб „Перото“ в НДК, а за изключителното изкарване на гостите ще бъдат представени две изненадващи културни колаборации – театрална трупа „Реплика“ ще представи кратка, но интригуваща постановка, свързана с „Край до край“, а фотографът Пламен „Плабо“ Ангелов ще е подготвил фото-проект, който също е тематично обвързан с текстовете от книгата.


Прочетете и нашето интервю със Стефан Стефанов.


Ето как редакторът на „Край до край“ Светлозар Жеков описва книгата:
„Втората книга на Стефан Стефанов - „Край до край“ показва новото лице на младото поколение в българската проза – дръзко, по-скоро смело и вярващо, отколкото алиенирано и песимистично. Следователно и по-различно от вече омръзналия ни постмодернистичен О-писател. Разказите на Стефан Стефанов ще ни спечелят със заразяващата страст към истината, но и с равновесието между факт и художествена измислица, внушаващо (с непретенциозни на пръв поглед белетристични средства) тревожни, даже ужасяващи метафори за настоящето и бъдещето ни. Без да са пряко свързани идейно-тематично с големите български сатирици от класиката ни, разказите от „Край до край“ показват раждането на нов истински талант, който би могъл да продължи традицията им.“

Очакваме Ви на 3-и декември! След Края идва Началото!


Вижте и трейлър на книгата:



Стефан Стефанов е роден на 18.08.1986 г. в гр. София. Завършва гимназиалното си образование в НПМГ, а висшето – в УНСС, София – специалност „Журналистика и масмедии“. През последните години публикува статии, интервюта и репортажи в редица онлайн издания. Дебютната му книга „Горе&Долу“ е издадена през 2013 г. от издателство „Св.св. Кирил и Методий“.

Откъс от дебютния роман „Горе&Долу“ е публикуван в литературно списание Granta, бр.“Революции“. Първоначалният вариант на разказа „Адиос“, който е включен в „Край до край“, е публикуван в литературно списание „Страница“ в бр.3/2014 г. Разказът „Песен за Боби Куин“ е публикуван в сборника „Антология на съвременни български писатели“ на хърватски език през 2015 г.


Авторът участва в каталога "Съвременни български писатели" (2015 г.) на английски език.


Повече информация тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин