Кухнята - постановка на Арнълд Уескър - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
21
Кухнята - постановка на Арнълд Уескър
ДАТА: 21 Септември 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Кухнята - постановка на Арнълд Уескър

Младежки Театър ”Николай Бинев” представя в Дом на културата „Борис Христов" - „Кухнята"


На 21 септември от 19 ч. в Дом на културата „Борис Христов” пловдивчани и гости на града могат да гледат хитовата пиеса „Кухнята” на британския драматург Арнълд Уескър по режисура на Владимир Люцканов.


„Кухнята” е спектакъл на Младежки театър „Николай Бинев” по пиесата на британския драматург Арнълд Уескър. За целта е направен нов превод на текста от преводача Златна Костова.

Режисьор на спектакъла е Владимир Люцканов, по сценографията ще работят Венелин Шурелов и Елица Георгиева, а костюмите ще бъдат дело на Марина Янева. Консултант на спектакъла ще бъде Ути Бъчваров.

Актьорският състав на спектакъла наброява почти 30 души. Това са актьорите: Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Светослав Добрев, Деян Георгиев, Деян Цвятков, Петър Дочев, Симеон Дамянов, Никола Стоянов, Юлиян Петров, Вихър Стойчев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Явор Спасов, Мартин Смочевски, Искра Донова, Койна Русева, Ангелина Славова, Ния Кръстева, Мариана Миланова, Гергана Христова, Кристина Янева, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Рая Пеева, Веселина Конакчийска, Мая Бабурска.

„Кухнята” е поставяна през 1973 г. от Николай Люцканов отново на сцената на Младежкия театър. Емблематичен за времето си, спектакълът е игран повече от десет години. В годината на честването на 70-годишния юбилей на театъра стартира програма RE:, която ще поставя важни текстове от историята на Младежкия. „Кухнята” е първият спектакъл от тази програма.

Действието на пиесата се развива в кухнята на популярен лондонски ресторант, където ежедневно се хранят хиляди хора. Ето защо персоналът трябва да работи изключително методично и експедитивно и така се създават напрежение и поводи за конфликти. В ежедневните екстремни ситуации сервитьорките и готвачите често загърбват своите нужди, а това винаги има последствия.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин